|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | sağlıklı Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Para yeme alışkanlıklarını nasıl etkiliyor?

Gelir düzeyi

* Düşük gelirli bireyler Yüksek gelirli bireylere göre sağlıksız yiyecekler yeme olasılıkları daha yüksektir. Bunun nedeni aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklanmaktadır:

* Sağlıklı gıdalara erişim eksikliği: Düşük gelirli bireyler, sağlıklı gıdaların kıt ve pahalı olduğu "gıda çölleri" olarak kabul edilen bölgelerde yaşayabilirler.

* Gıda güvensizliği: Düşük gelirli bireyler gıda güvensizliği yaşayabilir, bu da kendileri ve aileleri için yeterli gıdaya güvenilir erişime sahip olmadıkları anlamına gelir. Bu, kalorileri doldurmak için sağlıksız yiyecekler yemeye yol açabilir.

* Stres: Düşük gelirli bireylerin stres yaşama olasılığı daha yüksek olabilir ve bu da sağlıksız beslenme alışkanlıklarına yol açabilir.

* Yüksek gelirli bireyler Düşük gelirli bireylere göre sağlıklı yiyecekler yeme olasılıkları daha yüksektir. Bunun nedeni aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklanmaktadır:

* Sağlıklı gıdalara erişim: Yüksek gelirli bireylerin sağlıklı gıdalara erişimi olan bölgelerde yaşama olasılıkları daha yüksektir.

* Gıda güvenliği: Yüksek gelirli bireylerin gıda güvenliğine sahip olma olasılıkları daha yüksektir, bu da kendileri ve aileleri için yeterli gıdaya güvenilir erişime sahip oldukları anlamına gelir.

* Sağlık sigortası: Yüksek gelirli bireylerin sağlık sigortasına sahip olma olasılıkları daha yüksektir, bu da onların sağlıklı gıdalara ulaşmasını kolaylaştırabilir.

Eğitim düzeyi

* Daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireyler Daha düşük eğitim seviyesine sahip bireylere göre sağlıklı besinler yeme olasılıkları daha yüksektir. Bunun nedeni aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklanmaktadır:

* Beslenme hakkında bilgi: Eğitim düzeyi yüksek olan bireylerin sağlıklı beslenmenin sağlığa faydalarının farkında olma olasılıkları daha yüksektir.

* Sağlıklı yiyecekleri karşılayabilme yeteneği: Eğitim düzeyi yüksek bireylerin sağlıklı gıdalara ulaşma olasılıkları daha yüksektir.

* Sosyal normlar: Daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireylerin sağlıklı beslenmeyi teşvik eden sosyal normlara maruz kalma olasılıkları daha yüksektir.

* Daha düşük eğitim seviyesine sahip bireyler Eğitim düzeyi yüksek bireylere göre sağlıksız yiyecekler yeme olasılıkları daha yüksektir. Bunun nedeni aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklanmaktadır:

* Beslenme konusunda bilgi eksikliği: Daha düşük eğitim seviyesine sahip bireyler, sağlıklı gıda yemenin sağlığa faydalarının daha az farkında olabilir.

* Gıda güvensizliği: Daha düşük eğitim seviyesine sahip bireylerin gıda güvensizliği yaşama olasılığı daha yüksek olabilir ve bu da kalorileri doldurmak için sağlıksız yiyecekler yemeye yol açabilir.

* Stres: Eğitim düzeyi düşük olan bireylerin stres yaşama olasılığı daha yüksek olabilir ve bu da sağlıksız beslenme alışkanlıklarına yol açabilir.

Irk ve etnik köken

* Belirli ırk ve etnik gruplar diğer ırk ve etnik gruplara göre sağlıksız yiyecekler yeme olasılıkları daha yüksektir. Bunun nedeni aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklanmaktadır:

* Kültürel normlar: Bazı ırksal ve etnik grupların kültürel normları sağlıksız beslenme alışkanlıklarını teşvik edebilir.

* Sağlıklı gıdalara erişim: Bazı ırksal ve etnik gruplar, sağlıklı gıdaların kıt ve pahalı olduğu, "gıda çölleri" olarak kabul edilen bölgelerde yaşıyor olabilir.

* Irkçılık ve ayrımcılık: Bazı ırksal ve etnik gruplar ırkçılık ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalabilir, bu da onların sağlıklı gıdalara ulaşmasını zorlaştırabilir.

* Diğer ırksal ve etnik gruplar belirli ırk ve etnik gruplara göre sağlıklı yiyecekler yeme olasılıkları daha yüksektir. Bunun nedeni aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklanmaktadır:

* Kültürel normlar: Bazı ırksal ve etnik grupların kültürel normları sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik edebilir.

* Sağlıklı gıdalara erişim: Bazı ırksal ve etnik gruplar sağlıklı gıdalara erişimin olduğu bölgelerde yaşayabilir.

* Sağlık sigortası: Bazı ırksal ve etnik grupların sağlık sigortasına sahip olma olasılığı daha yüksek olabilir, bu da onların sağlıklı gıdalara ulaşmasını kolaylaştırabilir.

Para yeme alışkanlıklarını çeşitli şekillerde etkileyebilir. Şunları yapabilir:

* İnsanların satın almaya gücü yettiği yiyecek türlerini etkileyin. Düşük gelirli bireylerin, daha az sağlıklı olmalarına rağmen daha ucuz oldukları için işlenmiş ve fast food yiyecekleri yeme olasılıkları daha yüksektir.

* İnsanların nerede yemek yediğini etkiler. Düşük gelirli bireylerin fast food restoranlarında veya marketlerde yemek yeme olasılıkları daha yüksektir çünkü onlar kadar sağlıklı olmasalar bile daha kullanışlıdırlar.

* İnsanların ne kadar yediğini etkileyin. Düşük gelirli bireylerin yeterli yiyecek almaya güçleri yetmediği için öğün atlama veya daha küçük öğün yeme olasılıkları daha yüksektir.

Genel olarak paranın yeme alışkanlıkları üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Düşük gelirli bireyler, sağlıklı gıda seçimleri yapma konusunda genellikle dezavantajlı konumdadır. Bu, obezite, kalp hastalığı ve diyabet gibi bir dizi sağlık sorununa yol açabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]