Ağız kuruluğu. Tükürük, ağzınızdaki bakterileri ve yiyecek parçacıklarını temizlemeye yardımcı olur. Yeterli tükürüğünüz olmadığında ağzınız kuruyabilir ve bakteriler daha kolay çoğalabilir. Bu, ağız kokusuna yol açabilir.
Belirli yiyecekler. Sarımsak, soğan ve kahve gibi bazı yiyecekler ağız kokusuna neden olabilir. Bunun nedeni, bu gıdaların kokulu gazlara parçalanan bileşikler içermesidir.
Tıbbi durumlar. Diyabet, karaciğer hastalığı ve böbrek hastalığı gibi bazı tıbbi durumlar ağız kokusuna neden olabilir. Bunun nedeni, bu koşulların vücutta nefes yoluyla salınabilecek toksinlerin birikmesine yol açabilmesidir.
İlaçlar. Antibiyotikler ve antidepresanlar gibi bazı ilaçlar ağız kokusuna neden olabilir. Bunun nedeni, bu ilaçların ağzınızdaki bakteri dengesini değiştirebilmesidir.
Sigara içmek. Sigara içmek diş etlerine ve dişlere zarar verebilir ve ayrıca ağzınızı kurutabilir. Bunların hepsi ağız kokusuna yol açabilir.
Alkol. Alkol sizi susuz bırakabilir, bu da ağız kuruluğuna ve ağız kokusuna neden olabilir.
Asit reflü. Asit reflü, mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu ortaya çıkar. Bu, ağzınızda ekşi bir tada ve ağız kokusuna neden olabilir.