|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Dejeneratif Kemik Hastalığı Nedir

Dejeneratif kemik hastalığı oldukça yaygındır ve daha yaygın olan osteoporoz terimi ile bilinir. Kadınlarda daha yaygın olmasına rağmen, hem erkeklerde hem de kadınlarda ortaya çıkabilir. Öncelikle, osteoporoz kemiklerin zayıflamasına ve kırılgan hale gelmesine neden olur. Küçük etkiler, bu hastalığın ileri formunda olanlarda kırıklara neden olabilir. Bununla birlikte, insanların daha doyurucu ve üretken bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için tedaviler mevcuttur.

Osteoporoz Nedir?

Osteoporoz veya dejeneratif kemik hastalığı, kemiklerin iç destek yapılarını kaybetmelerine neden olan ve onları yerleştiren bir hastalıktır. kırılma ve kırılma riski daha yüksek. Diyetinizdeki kalsiyum ve D vitamini eksikliği, bu durumun yanı sıra hareketsiz bir yaşam tarzına da katkıda bulunur. Yaşlandıkça kemiği kaybetmek doğaldır, ancak zayıf bir diyete sahip olmak yaşamın sonraki dönemlerinde daha hızlı kemik kaybına neden olabilir.

Bu Hastalığı Kimler Olası Olabilir?

Herkes osteoporoz geliştirebilir, ancak geliştirme şansınızı artıracak bazı risk faktörleri vardır. Örneğin, bir kadınsanız, 35 yaşın üzerinde ve ailesinde kemik hastalığı öyküsü varsa, hastalığı geliştirme olasılığınız çok daha fazladır. Aynı şekilde, küçük bir yapıya sahip olmak ve tütün ürünlerini kullanmak da katkıda bulunabilir. Diğer faktörler arasında Asya veya beyaz kökenli olma, bir yeme bozukluğu veya sık olarak kortikosteroid kullanma sayılabilir.

Ne Sıklıkta Kendini Söyleyen Belirtiler?

Ne yazık ki dejeneratif kemik hastalığı erken evrelerinde herhangi bir belirti göstermez. . Bununla birlikte, hastalık ilerledikçe, boyunuzun bir kısmını kaybettiğinizi, sırt ağrılarından muzdarip olduğunuzu veya kemiklerinizin kolayca kırıldığını fark edebilirsiniz. Özellikle hassas bölgeler, bilekleri, kalçaları ve omurgayı içerir. Yuvarlatılmış bir sırt veya sarkık bir duruş da bu hastalığın bir işaretidir.

Osteoporoz Nasıl Teşhis Edilir?

Dejeneratif kemik hastalıklarını teşhis etmek için çeşitli testler kullanılır. Testin birincil yöntemi DEXA veya çift enerji X ışını absorpsiyometrisidir. Bu, kemiklerinizin en hassas bölgelerdeki yoğunluğunu tespit edebilir. Bazen bir tanı koymak için ultrason veya BT taramaları da kullanılır.

Bu Hastalığın Tedavisi Nedir?

Dejeneratif kemik hastalıkları vücudunuza ciddi zararlar vermesine rağmen, osteoporoz tedavisi için ciddi tedaviler vardır. Kırılmaları mümkün kılan kemik kaybını yönetir ve hatta geri döndürür. Bu tür bir tedaviye raloksifen veya Evista adı verilir. Bu ilaç östrojen gibi çok çalışır ve sadece kadın hastalar için uygundur. Kemik üretimini artırmak için menopoza girmiş kadınlar için östrojen yerini alır. Diğer bir tedavi türü, esas olarak meme kanseri tedavisinde kullanılan sentetik bir hormon olan Tamoxifen'dir. Erkekler için aşırı steroid kullanımı nedeniyle kaybedilen kemiği restore etmeye çalışan bifosfonatlar vardır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır