|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Vücudunun Boşaltım Sistemine Tobaccos Etkisi

Sigaralar, vücut tarafından ele alınması gereken toksinleri içerir. Sigara içmenin olumsuz etkilerini gösteren çok sayıda kanıt vardır. Bununla birlikte, sıklıkla akciğer kanserine vurgu yapılırken, sigaranın insan tahliye sistemine başka olumsuz etkileri olabilir.

Tahliye Sistemi

İnsan tahliye sistemi, akciğerlerden, cilde, karaciğerden ve böbreklerden oluşur. Bu organlar toksinlerin ve atığın vücuttan atılmasından sorumludur. Sindirim sistemi ayrıca dışkılama veya yok etme gibi işlemlerle atığı gidermek için boşaltım sistemi ile de çalışır.

Tütün Toksinleri

Sigara dumanı, çoğu toksik olan ve hücre hasarına neden olabilecek yaklaşık 4.000 bileşiğe sahiptir. Bazı bileşikler kansere neden olur veya kanserojendir. Sigara dumanının üç ana maddesi nikotin, karbon monoksit ve katrandır. Sigara dumanı, aseton, amonyak, arsenik, benzen, kadmiyum ve formaldehit gibi diğer tehlikeli maddeler içerir.

Böbrek Hasarı ve Böbrek Taşları

Sigara içmek kan damarlarını daraltarak yüksek tansiyona neden olabilir. Yüksek tansiyonun etkileri böbrek hasarına neden olabilir.

İdrarda toksinlerin birikmesi kristallerin oluşmasına neden olabilir. Bu kristaller böbreklerde kalırsa ve idrar yoluyla elimine edilmezse, taşlar olarak bilinen küçük sert nesneler oluşturmak için diğer elementleri çekebilirler. Böbrek taşını geçmek çok acı bir deneyim olabilir ve taşın büyüklüğüne bağlı olarak ameliyat gerektirebilir.

Liver Disease

Karaciğer, vücudun toksinleri işlemek ve boşaltmakla yüklenen organlarından bir tanesidir. vücuttan. Sigara dumanı ve karşılık gelen toksinler karaciğerin kimyasalları detoksifiye etme verimliliğini azaltabilir. Ayrıca, sigara içmek karaciğeri asetaminofen gibi ilaçların tehlikeli etkilerine karşı duyarlı hale getirebilir.

Skin Cancer

Araştırma, tütün içenlerin derinin skuamöz hücreli karsinomu geliştirme ihtimalinin üç katından fazla olduğunu buldu. Daha yüksek sigara içme oranları da daha yüksek cilt kanseri oranlarıyla ilişkilendirilmiştir.

Akciğer Kanseri

Akciğerler, karbondioksit ve diğer toksinleri vücuttan atmaya çalışır. Tütünün kanserojenleri solunduğunda akciğerlerin içinde toplanır. Zamanla bu kimyasallar akciğerlerin içindeki tümörlere dönüşebilir. Sigara içmek akciğer kanserinin 1 numaralı nedenidir.

Sindirim Sistemi

Boşaltım sistemi, toksinleri gidermek için sindirim sistemi ile birlikte çalışır. Ulusal Sindirim Hastalıkları Bilgi Merkezi'ne göre sigara içmek, Crohn hastalığı, ülseratif kolit, mide ve duodenal ülserler, mide ekşimesi, safra taşları, peptik ülserler ve divertikülit gibi sindirim sistemi hastalıklarıyla ilişkilendirilmiştir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]