| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kulaklık Kullanmanın Kötü Etkileri

Eğer kulaklıkların yararlarını listelediyseniz muhtemelen devam edip devam edebilirsiniz. Çalışırken, ev işleri yaparken ya da inanılmayacak kadar uzun bir otobüs yolculuğunun bitmesini beklerken bile onları müzik dinlemek için kullanabilirsiniz. Televizyonunuz veya bilgisayarınızın hoparlörü bozuksa, neler olup bittiğini duymak için bunları kullanabilirsiniz. Ancak, ne kadar harika veya faydalı kulaklıklar görünse de, hala olumsuz yönleri var.

İşitme Kaybı

Yüksek sesle müzik dinlemenin ana yan etkilerinden biri de işitme kaybı. Boston Çocuk Hastanesinde Teşhis Odyolojisi Direktörü Dr. Brian Fligor'a göre, 90 desibeyi aşan hacimlerde müzik dinleyen insanlar geçici olarak işitme kaybına maruz kalabilirler. Bu aralıktaki sesler, özellikle uzun süre kulaklıklarını takan gençler için kalıcı işitme kaybına neden olabilir.

Desibel Aralıkları

Desibel ses yüksekliği ölçümüdür. Sınırlandırılmış ses seviyesinde müzik dinlerseniz, endişelenmenize gerek yoktur. Ancak, mümkün olan en yüksek seviyede müzik dinlerseniz aşağıdaki uyarıları dikkate almak isteyebilirsiniz. 85 desibellik kulaklık kullanarak müzik dinlerseniz, günde sekiz saate kadar dinlerseniz kalıcı işitme kaybı alabilirsiniz. 88 desibelde, aynı sonucu yalnızca dört saatlik dinleme süresinde elde edebilirsiniz. Şimdi acı veren gerçekler için, 100-105 desibel dinlerseniz, sadece 15 dakika içinde işitme duyunuzu kaybedebilirsiniz.

Kulak Enfeksiyonları

Kulaklıklar iki kulak için yapıldığından, insanların paylaşması kaçınılmazdır. onlar. Manchester Evening News'a göre düzenli kulaklık kullanımı zararlı bakterilerin büyümesini artırabilir ve kulaklıkları paylaşmak veya ödünç almak başkalarının bakterilerini kulaklarınıza transfer etmenize neden olabilir. Araştırma lideri Dr. Chiranjay Mukhopadhyay, herkese kulaklık paylaşmamalarını tavsiye ediyor. Yardım edilemezse, kullanmadan önce bunları sterilize edin.

İpuçları ve Uyarılar

Doğrudan kulak kanallarına takılmış kulaklıkları kullanmayın çünkü müziğin sesini daha iyi hale getirebilse de İşitme kaybı olasılığı da artacaktır. Ayrıca her saat 5 dakikalık aralar vermeyi denemelisiniz. Bu, kulaklarınızın konsantre ses dalgaları tarafından bombardıman edilmesine yardımcı olacaktır. Son fakat en az değil, hoparlörleri orta seviyede kullanabilirseniz, ses dalgalarını dağıtacakları ve kulak davullarınıza doğrudan zarar vermeyecekleri için yapın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com