Genellikle karnitin olarak adlandırılan L-karnitin, bir amino asittir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, vücudunuzun yağ oksidasyonu adı verilen bir işlemle vücudunuzu yağ enerjisine dönüştürmesine yardımcı olabileceğini açıklıyor. Bununla birlikte, karnitinin etkileri, sadece bu işlemle sınırlı değildir; çünkü karnitin, oksidatif stresi azaltma kabiliyetinden dolayı çeşitli tıbbi koşullara da cevap verebilir. Karnitin olabileceği kadar etkili olabilir, onu kullanırken yan etkiler de yaşayabilirsiniz.
Kilo Kaybı
Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, karnitin genellikle kilo vermek için kullanılır. Merkez, karnitinin kas kütlesini artırarak kilo kaybını teşvik edebileceğini açıklıyor. Artan kas kütlesi metabolizma hızınızın artmasına neden olur, bu da gün boyunca daha fazla kalori yakacağınız anlamına gelir. Ek olarak, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi Üniversitesi karnitinin yağ kütlesini azaltabileceğini söylüyor. Ancak kurum, bu faydayı teşvik eden araştırmaların ikna edici olmadığını belirtti. Bununla birlikte, bazı araştırmalar karnitinin metabolik stresin etkilerini hafifletebileceğini göstermektedir. "Uluslararası Spor Beslenme ve Egzersiz Metabolizması Dergisi" nin Aralık 2008 sayısında yayınlanan bir araştırma, her gün 2 g karnitinin takviyesinin amonyak birikiminde bir azalmaya yol açtığını buldu. Araştırmacılar düzenli karnitin takviyesinin egzersizle ilişkili metabolik stresi azaltabileceğini belirtti.
Gastrointestinal Rahatsızlık
Oregon Eyalet Üniversitesi'ndeki Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, karnitin yan etkilerinin riski genellikle düşük . Bununla birlikte, karnitin takviyesi, kramplar ve mide bulantısı dahil olmak üzere gastrointestinal rahatsızlıklara neden olabilir. Enstitü, günde 3.000 mg'dan fazla doz almanın bu etkiyi doğurabileceğini belirtti. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, bu miktarın kalp hastalığı, periferik vasküler hastalık, kronik yorgunluk ve erkek kısırlığı için bazı durumlarda kullanılması önerilmektedir.