| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Parkinson Hastalıkları Takviyeleri

Parkinson hastalığında, beyninizdeki nörotransmitter dopamini üreten sinir hücreleri tahrip olur ve bu da önemli miktarda dopamin damlasına neden olur. Sonuç olarak, titreme, semptomlar, hareket etmeye başlayan problemler ve sert kaslar gibi semptomlar ortaya çıkar. Parkinson hastalığının geleneksel tedavileri levadopa gibi dopamin seviyelerini etkileyen ilaçları içerir. Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsüne göre, takviyesi kanıtlanmış bir tedavi olmasa da, diyet takviyeleri gibi alternatif bir tedavi düşünebilirsiniz. Parkinson hastalığı için herhangi bir alternatif tedaviye başlamadan önce doktorunuza danışın.

Vitamin Takviyeleri

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi veya UMMC, Parkinson hastalığı hastaları olarak 400 ila 1000 IU D vitamininin yardımcı olabileceğini belirtti. Vitamin düşük seviyelerde olabilir. Birkaç B vitamini Parkinson hastalığının semptomlarına yardımcı olabilir. Parkinson hastalığı hastaları altı ay boyunca günde üç kez 30 mg B2 vitamini aldıklarında, daha iyi motor kapasitelerine sahiptiler, ancak bu katılımcıların üniversitelere göre artık kırmızı et yememiş oldukları beslenme değişikliği de vardı. Michigan Sağlık Sistemi. Aktif bir B3 vitamini türü olan NADH, beyninizdeki dopamin miktarını artırmanıza yardımcı olur. Bazı vitaminler Parkinson hastalığına yardımcı olabilirken, ilaçlarınızı etkileyebileceğinden önce doktorunuzla konuşmalısınız. Örneğin, B 6 vitamini ilacınızın etkinliğini etkileyebilir. Parkinson hastalığına yardımcı olabilecek diğer vitaminler arasında C vitamini ve E vitamini bulunur. UMMC günde dört kez 800 IU E vitamini ve günde üç kez 1.000 mg C vitamini önermektedir, ancak yalnızca E vitamininin aynı yararına sahip olmadığını belirtmektedir. İki vitaminin bir arada olduğu gibi.

Koenzim Q10

Vücudunuzun yaptığı koenzim Q10, Parkinson hastalığına fayda sağlayabilir. Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü veya NINDS Enstitüsüne göre, erken evre Parkinson hastalığı hastaları ile yapılan koenzim Q10 koenzim Q10 deneyinin sonuçları, yüksek dozların hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Erken evre Parkinson hastalığı hastaları 16 aylık bir süre boyunca günde 1.200 mg koenzim Q10 aldıklarında, bir plasebo alan katılımcılara kıyasla hastalık ilerlemelerinde önemli bir düşüş yaşadıklarını belirtmektedir. Parkinson hastalığı için koenzim Q10 almadan önce doktorunuza danışın.

Cytidinediphosphocholine

Parkinson hastalığının semptomlarına yardımcı olabilecek diğer bir ek de, CDP-kolin olarak da adlandırılan sinsidindifosfolindir. Bu takviyenin Parkinson hastalığının motor semptomlarını azaltan dopamin seviyesini arttırdığı görülmektedir. Parkinson hastalığı hastaları günde üç kez 400 mg CDP-kolin aldıklarında, dopamine dönüşen bir Parkinson hastalığı ilacı olan daha az levadopa alabilirler. Parkinson hastalığı için CDP-kolline başlamadan önce doktorunuzla konuşun.

Kreatin

Bir amino asit, kreatin balık gibi yiyeceklerde bulunur ve kaslarınızda da bulunur. Kreatin bazı insanlarda atletik performansı artırabilirken, Parkinson hastalığına da yardımcı olabilir. Örneğin, kreatin, UMMC'ye göre erken evre Parkinson hastalığının ilerlemesinin yavaşlamasına yardımcı olabilir. Ancak, yüksek dozlarda alırsanız kreatin kalp, karaciğer veya böbrek sorunlarına neden olabilir. Başlamadan önce Parkinson hastalığı için kreatin alabilirseniz doktorunuzla görüşün.

SAMe

Levadopa alıyorsanız, vücudunuzda SAMe olarak da adlandırılan daha düşük seviyelerde S-adenosilmetiyonin olabilir. UMMC günde 400 ila 1.600 mg SAMe önermektedir; bu, Parkinson hastalığına eşlik edebilecek depresyona yardımcı olabilir; Bununla birlikte, SAME takviyelerini uzun süreli olarak almak levadopa'nın etkinliğini olumsuz yönde etkileyebilir. SAMe almaya başlamadan önce doktorunuzla konuşun.

Diğer İlaçlar

Diğer takviyeler Parkinson hastalığına yardımcı olabilir. Örneğin, L-dopa'nın öncüsü olan L-tirozin, L-dopa dopamine dönüşürken Parkinson hastalığı semptomlarını iyileştirmelidir. Ancak L-tirozin, levadopa taşınmasına müdahale edebilir ve University of Michigan Sağlık Sistemi, ek L-tirozini ilaç levadopa ile birleştirmemenizi veya bunun yerine L-tirozin almamanızı önerir. Diğer bir destek, titremelere yardımcı olabilecek D-fenilalanindir, ancak levadopa'nın beyne taşınmasına da müdahale eder. Ek 5-HTP, Parkinson hastalığında levadopa ve karbidopa ile birleştiğinde depresif belirtilere yardımcı olabilir. Michigan Sağlık Sistemi Üniversitesi, Parkinson hastalığınız varsa, yalnızca 5-HTP almamanız gerektiği konusunda uyarır. Parkinson hastalığı için herhangi bir takviye almadan önce doktorunuzla konuşun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com