| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Crohns için Yemek Planları

Crohn hastalığı, sindirim sisteminin iltihabına neden olan kronik bir hastalıktır. Bağırsaklarınızın ağızdan anusa kadar herhangi bir yerinde oluşabilir, ancak en sık ince bağırsaklarda veya kolonda bulunur. Crohn hastalığı için belirli bir diyet bulunmamakla birlikte, bazı yiyecek türleri semptomları tetikleyebilir. Ne yediğinize dikkat etmek semptomlarınızı azaltmanıza ve iyileşmeyi teşvik etmenize yardımcı olabilir. En önemlisi, besin gereksinimlerinizi karşıladığınızdan emin olmak için her bir besin grubundan çeşitli gıdalar içeren sağlıklı bir diyet yemelisiniz.

Kaloriler

İştahınız azalır ve ishal önlenebilir Yeterli miktarda besinleri emerek sizi kalori ihtiyacınızı arttırır. Her gün kaç kalori almanız gerektiğini belirlemek için doktorunuza danışın. Washington Eyalet Üniversitesi'ne göre günlük kalori ihtiyaçlarınız kilogram vücut ağırlığı başına 30 ila 35 kalori kadar olabilir.

Tahıllar

Tahıllar vücudunuza enerji sağlar ve birincil kalori kaynağınız olabilir. Her gün ne kadar yemeniz gerektiği günlük kalori ihtiyacınıza bağlıdır, ancak günde en az altı porsiyon almayı hedefleyin. Crohn hastalığınız kontrol altındayken, tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç, tam buğday makarna, yulaf ezmesi, tam tahıllı tahıllar ve tam tahıllı krakerler gibi daha fazla lif içeren tahıllar içermelisiniz. Parlama yerken, beyaz ekmek, beyaz makarna ve rafine un gevrekleri gibi daha rafine unlu tahıl yiyecekleri seçin. Alımınızı ve belirtilerinizi takip etmek için bir yiyecek günlüğü tutun. Hastalığınızın kontrol altına alındığı dönemlerde bile bazı yiyeceklerin karın ağrısına ve ishale neden olduğunu ve bu yiyeceklerin alımının ortadan kaldırılması gerektiğini görebilirsiniz.

Meyveler

En az 2 bardak zengin besleyici ", 3, [[Sağlıklı meyve seçenekleri elma, portakal, üzüm, çilek, kavun, kurutulmuş meyve, konserve meyve ve meyve suyunu içerir. Parlama dönemlerinde, konserve meyveler, elma püresi, tohumsuz veya kabuklu meyveler ve meyve suyu gibi daha düşük lifli meyveler seçin. A vitamini, C vitamini, potasyum, folat, magnezyum ve lif. Günde 2 ila 2 1/2 su bardağı sebzeyi hedefleyin. Sağlıklı seçenekler arasında yeşil fasulye, ıspanak, patlıcan, domates, kabak, havuç, tatlı patates ve beyaz patates bulunur. Brokoli, lahana, karnabahar, soğan ve biber gibi gaz oluşturan sebzelerden kaçınmanız gerekebilir. Pişmiş sebzeler de çiğ sebzelerden daha iyi tolere edilirler.

Et ve Fasulye

Et ve fasulye, protein, demir ve çinko sağlar. Yeterli miktarda protein alımı, kas kütlenizi korumanıza ve büyüme ve gelişmeyi desteklemenize yardımcı olur. Protein gereksinimleriniz değişebilir ve parlama sırasında artabilir. En az 5 oz ekleyin. günlük yemek planınıza göre günlük et veya fasulye. Derisiz kümes hayvanları, balık, yağsız domuz pirzolası ve dana bonfile gibi yağsız et dilimlerini seçin. Yüksek yağlı ve kızarmış etleri yemek ishal ve emilim bozukluğuna neden olabilir. Baklagiller gazı artırabilir ve alımlar semptomlar için yakından izlenmelidir.

Süt Ürünleri

Süt vücudunuza kalsiyum ve D vitamini sağlar. İhtiyaçlarınızı karşılamak için günde üç porsiyon ekleyin. Seçenekler arasında süt, yoğurt ve peynir bulunur. Süt ürünlerinde bulunan şeker laktozunu sindirme zorluğu yaşayabilir ve kalsiyum eksikliği ve kemik hastalığı riski altında olabilir. Kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için laktoz süt ürünlerini veya soya sütü gibi süt alternatiflerini deneyebilirsiniz. Aldığınız kalsiyum ve D vitamini miktarından endişe ediyorsanız doktorunuzla konuşun. Yoğurt sizin için iyi bir kalsiyum bakımından zengin bir yemek seçimi olabilir. Yoğurttaki probiyotikler olarak da bilinen canlı aktif kültürler, laktozu kısmen toleransınızı artırarak sindirir. Bu probiyotikler ayrıca Crohn's and Colitis Foundation of America'ya göre bağırsaklarınızdaki iltihaplanmayı azaltmaya da yardımcı olabilir.

Yağ

Yağ, iyi bir kalori kaynağı olsa da, yüksek miktarlar ishalinizi artırabilir. Her gün ihtiyacınız olan miktar tolerans seviyenize bağlıdır. ABD Tarım Bakanlığı MyPyramid, sağlıklı yetişkinlerin günde en az beş porsiyon yağ almasını önerir. Seçenekler ve porsiyon boyutları 1 çay kaşığı içerir. tereyağı, margarin, yağ veya mayonez; 1 yemek kaşığı. salata sosu; ve 1 1/2 çay kaşığı. fındık ezmesi.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com