Havadaki her değişiklik doktora yeni bir insan gönderir. Fakat bu hastalıklar gerçek mi, yoksa hayal mi? Bazıları, hastalığa neden olan havanın eski bir eşin hikayesi olduğunu iddia ediyor - ve haklı olabilirler. İnsanlar bakterilerden ve zayıf bir bağışıklık sisteminden hastalanırlar, sıcaklıktan değil. Ancak hava durumu değişiklikleri gerçek şeyler kadar ağırlaştırıcı semptomlara neden olabilir.
Teori
Yalnız hava durumu bir insanı hasta edemez, ancak havadaki değişikliklere bir dizi başka değişiklik de eşlik eder. kişiye grip belirtileri verebilir. Vücudunuz belli bir sıcaklıkta çalışır, bu yüzden mevsimler değiştikçe, vücudunuz yeniden uyum sağlamaya zorlanır. Bu bağışıklık sisteminizi içerir ve sizi enfeksiyon ve virüslere karşı daha savunmasız hale getirir.
Kavram Yanılgıları
Tropikal bir fırtına çarptığında, insanları hasta hissettirebilir. Neden sıcak bir duş aynı şeyi yapmıyor? Bunun nedeni enfeksiyonlara yol açan tek başına yağmur veya sıcaklık olmamasıdır. Soğuk hava insanlara burun akıntısı verir ama soğuk algınlığı olmaz ve yağmurda yakalanmak insanda üşüme olabilir ama ateşi yoktur. Her ne kadar hava doğrudan hastalıkla sonuçlanmasa da, neden olduğu belirtiler hala insanların havanın altında hissetmesine neden olabilir.
Örnek
Öyleyse neden bir fırtına neden insanları hasta ediyor? Bir fırtına çarptığında, atmosferik basınçta bir düşüşe neden olur ve bu da migren gibi semptomlara yol açabilir. Vücudunuz belli bir basınçta çalışmayı öğrenir ve bu değiştiğinde, sisteminize zarar verebilir. Bu yüzden insanlar irtifa hastalığı ve dekompresyon hastalığı geçiriyorlar ve fırtınalı havalarda, insanlar kendilerini benzer şekilde acı çekiyorlar. Pencereler kapalıyken, mikropların yayılma olasılığı daha yüksektir. İnsanlar sıcak havalarda olduğu kadar temiz hava alamazlar ve soğukta egzersiz yapmaya uygun olmayabilirler.
Bu arada, sıcak hava, alerjilerin parlamasına neden olabilecek daha fazla açık hava etkinliği anlamına gelir. . Havadaki polenler genellikle astım gibi mevcut durumları tahriş eden veya yeni sorunlara neden olan solunum problemlerini ağırlaştırır. Dehidrasyon baş ağrısına ve sıcak çarpmasına neden olabilir. Bu vakalar insanları doktora, kışın grip veya soğuk algınlığı vakaları kadar gönderir.
Önleme
Beslenme, egzersiz ve hijyen, hava değişirken bağışıklık sistemini güçlendirir. Yeterli miktarda C vitamini almak, soğuk algınlığı ile mücadelede çok önemlidir. İstiridye, kabuklu deniz ürünleri ve tüm kepekli tahıllar gibi gıdalarda bulunan çinko, vücudun enfeksiyonla savaşan daha fazla T hücresi üretmesine yardımcı olur. Egzersiz, insanları virüslere karşı savunmasız kılan stres düzeylerini düşürür ve enfeksiyonla savaşmak için gereken hücrelerin dolaşımını artırabilir. Tüm sıcaklıklarda, ellerinizi sık sık yıkamak, ilk başta hastalığa neden olan bakterilerin yayılmasını önleyebilir.