|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kan Bağışı Nedeniyle Sinir Hasarları Hakkında

Kan vermek, bir insanın yapabileceği en kolay, en ucuz ve özverili şeylerden biri olarak kabul edilir. Birçok insan yılda birkaç kez bağış yapar, her bağışta bulunduğunda üç kişinin hayatını kurtarır. Bununla birlikte, bazı insanlar iğneler, kan kaybı, ağrı ve kan bağışı ile ilişkilendirdikleri olumsuz yan etkilerden korktukları için daha az sıklıkta ya da hiç bağış yapmazlar. Bağış yaptıktan hemen sonra biraz acı ya da sersemlik hissetmek normal olsa da, kan vermekte tereddüt eden kişilerin kalıcı sinir hasarına neden olacağını düşündükleri için çok endişelenmemelisiniz, çünkü bu çok nadir görülen bir olgudur.

Neden

Kan bağışı alan bir phlebotomist iğneyi bir bireyin koluna düzgün şekilde yerleştiremediğinde sinir hasarı oluşabilir. Bu tek başına sinir hasarına yol açmayacak olsa da, flebotomist kolun uygun anatomisini bilmiyorsa ve bireyi yanlış yerlere sokarsa, dikkatsiz davranır ve bireyi çok hızlı veya şiddetli bir şekilde dürter veya iğneyi kolun bir kısmına yerleştirir ve Uygun olmayan yerlere hareket etmeye başlar, sinir hasarı oluşabilir.

Belirtiler

Delinme yarası bölgesinde hafif ve orta derecede ağrı, kan bağışından sonra normaldir. Bu ağrı yalnızca bir kişi kolunu hareket ettirdiğinde, koluna ağırlık veya direnç koyduğunda veya kolunu düzelttiğinde ortaya çıkabilir. Ayrıca 24 saat boyunca sürekli olarak ortaya çıkabilir. Birçok insan bu kalıcı ağrının yanı sıra, iğne delinmesinden meydana gelebilecek herhangi bir morarmayı da sinir hasarına yol açar. Ancak bu, sinir hasarı değildir. Kan bağışı sonucu ortaya çıkan sinir hasarının oldukça nadir olduğuna dikkat edilmelidir. Olduğu zaman, semptomlar arasında kolun aşağı ve yukarı çekilmesi ve kolda anormal, rahatsız edici bir his olan dizestezi olabilir. Disestezi, yanma ve kaşıntı hissine, ayrıca kolun nemlendiğine, elektrik çarpmasına neden olabileceğine veya iğnelerin dürtülmesine neden olabilir. Sinir hasarı da kalıcı olabilir veya olmayabilir kolda duyu kaybına veya azalmasına yol açabilir. dikkatsiz, aceleyle veya yanlış eğitilmiş bir flebotomist tarafından. Başka bir deyişle, kan bağışından kaynaklanan sinir hasarı tamamen önlenebilirdir. Bu gerçekleştiğinde ve birey sinir hasarının kan almasından kaynaklandığını doğru bir şekilde ispatlayabiliyorsa, flebotomist ve işverenleri zararlardan sorumlu tutulabilirler.

Diğer Koşullar

sinir hasarı, kan bağışı yapan kişiler, bağış işlemi sırasında veya sonrasında başka sorunlar yaşayabilir. Bağıştan hemen sonra donör, mide bulantılı, mide bulantısı, baş dönmesi veya zayıf hissedebilir. Bu, bağış sırasında da oluşabilir, bunun nedeni genellikle iğnelerden ya da koldaki iğneden kaynaklanan ağrı korkusudur. Ancak, bundan sonra gerçekleştiğinde, kişi bağışın ardından çok hızlı bir şekilde ayağa kalktığında veya manevra yaptıysa düşük kan şekeri veya kan basıncında bir düşüş sinyali verebilir. Ekleme yerinde siyah ve mavi morarma da olabilir. Bayılma, kas spazmları ve geçici veya kalıcı sinir hasarına bağlı olabilecek uyuşukluk, güçlü bir karıncalanma veya yanma da bir bağışın ardından gelebilir.

Kavram Yanılgıları

Birçok insan vermişlerse buna inanırlar. Daha önce kan ve onunla hiçbir problem yaşamadan sonra her bağışta sorunsuz gidecek. ", 1] ,Vücutlar zamanla yalnızca fiziksel olarak değişmekle kalmaz, aynı zamanda kilo kaybına veya kazanıma neden olur, bağış alışkanlığını artırabilecek farklı beslenme alışkanlıkları ve yaralanmaları değil, her flebotomist ve bağış da farklı olacaktır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]