|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Vücut Kokusuna Neden Olan Hastalıklar

İnsan vücudu pisliğe neden olabilir. Bu normalde içimizde ve içinde yaşayan bakterilerden kaynaklanır. Vücut kokusu, karaciğer veya böbrek sorunları, ağız veya mide tümörleri, serviks kanseri, çürüyen dişler ve periodontal hastalık, ketoasidoz ve aşırı aktif tiroid gibi birçok hastalık ve durum arasında yaygındır. Uygun hijyene rağmen kötü vücut kokusundan muzdaripseniz, kesinlikle doktorunuzla randevu almanız çok önemlidir.

Vücut Kokusu ve Hastalığı

Vücut kokusuna katkıda bulunabilecek çeşitli durumlar ve hastalıklar vardır. Karaciğer sorunları, bir virüs nedeniyle veya kimyasalların maruz kalmasından veya yutulmasından kaynaklanabilir. Karaciğer problemleri uzun sürerse, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Olağandışı vücut kokusu ve /veya kötü nefes potansiyel karaciğer hastalığının bir işaretidir. Karaciğer hastalığında aşırı terleme meydana gelir. Vücut çürük yumurtalara benzeyen kötü kokulu bir koku çıkardığında, karaciğer problemleri veya hastalığın bir işaretidir.

Bir başka vücut düzeni kaynağı, bazıları 600'den fazla farklı bakteri türünü barındıran ağızdır. hastalığa neden olur. Dişlerde kalmış yiyecekler ağız kokusunun bir suçlusudur. Yiyecekler de sindirmeye başladıkça, kan dolaşımına karışırlar ve akciğerlerden salınırlar; Ağız kokusu ayrıca periodontal hastalık gibi ciddi bir hastalığın işareti olabilir.

Rahim ağzı kanseri kadınlarda kanserlerin yüzde 34'üne katkıda bulunur. Belirtilerin farkındaysanız, bu hastalığın erken teşhisi mümkün olabilir. Rahim ağzı kanseri ile sıradışı kokular ve /veya akıntı ortak bir semptomdur.

Ketoasidoz, şeker hastalarının kan şekerini izlememesi ve bakımını yapmaması durumunda ortaya çıkan bir hastalıktır. Ketoasidoz ile, kişi sadece meyveli ve kötü bir nefes almakla kalmaz aynı zamanda keskin bir vücut kokusu da meydana gelir.

Aşırı aktif tiroid bezleri de vücut kokusuna neden olur. Tiroid bezi bir kişinin terlemesine neden olur. Hipertiroidizmde olduğu gibi, iki kez çalıştığında, vücut az miktarda veya hiç çaba harcamadan bile aşırı miktarda ter atar. Doğal olmayan miktarda ter ve vücut kokusu yaşıyorsanız, aşırı aktif bir tiroidin bir sonucu olabilir. Temel olarak, yediğiniz tüm yiyecekler ağzınızda bozulmaya başlar. Yiyecekler sindirildiklerinde ve kan dolaşımınıza emildiği için, sonunda akciğerlerinize taşınır ve nefesinize verilir.

Diğer durumlar ve hastalıklar da vücut kokusuna neden olabilir, ancak bunlar en yaygın olanıdır.

İpuçları

Olağandışı vücut kokusu yaşıyorsanız, doktorunuzla bir randevu alın. Bununla birlikte, görülmeyi beklerken hoş olmayan kokuları kontrol altına almak için birkaç strateji vardır: Banyo suyunuza 1 bardak hidrojene peroksit dökün. Kokunun geldiği bölgeyi beyaz sirke ile silin. Son olarak, ağır reçete oluşumu olan bölgelerde, bebek veya talk pudrası kullanın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]