|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Barometrik Basıncın İnsanlar Üzerine Etkileri

Barometrik basınçtaki değişiklikler, havada beklenmedik bir değişikliğe işaret ediyor. Barometrik basınç önemli ölçüde düşerse, güçlü fırtınaların yaklaşmakta olduğu anlamına gelir. Değişim miktarı, fırtına, kasırga veya kasırga gibi havanın şiddetini belirler. Tersine, barometrik basınçtaki bir yükselme, iyi hava koşullarına yaklaşıldığını gösterir.

İnsan refahı açısından hava, ağrıları ve ağrıları etkileyen etkili bir aktivatör olabilir. İnsan vücudu havanın ağırlığını hissediyor ve hareketlilikle ilgili sorunlar yaşamaya başlıyor. Eklemler özellikle barometrik basınçtaki değişikliklere karşı hassastır. Eklemleri çevreleyen sıvı, neredeyse dayanılmaz ağrı seviyelerine neden olarak iltihaplanır.

Ups ve Downs

Tıbbi kanıtlar, insan vücudunun en iyi hava barometrelerinden biri olduğu inancını destekler. Almanya, Norveç ve İsviçre'de yaklaşık 70 yıl boyunca yapılan araştırmalar, Ocak, Şubat ve Mart aylarında hastalıklarda gözle görülür artışlara işaret etti - kış ayları. Veriler, üç ülkeye taşınan soğuk hava kütlelerinin artan grip vakalarını da beraberinde getirdiğini gösteriyor.

Barometrik basınç kendini tersine çevirdiğinde ağrı veya hastalık yok olacak mı? Tekrar düşün. Enflamasyonun acısını hissedince, uzun süre kalmayı planlamanız en iyisidir. Bunun cevabı, değişen hava düzenlerinin "işleminde" muhtemeldir. Bu değişiklikler belirli ağrı veya hastalıkların kökü gibi görünmektedir.

Basınç Noktaları

Barometrik basınç eklemlerden daha fazla etkiler. Barometrik basınç değiştiğinde doğum sayısında dokümante edilmiş değişiklikler olmuştur. Sperm sayıları bile belirgin bir şekilde değişime uğrar - bu durumu yaşayan bireyler bunu fark etmese de.

Hava durumu değişiklikleri, özellikle de durum eklem veya kasları içeriyorsa, bazı kronik, çoğu zaman zayıflatıcı koşulları etkiler. Herhangi bir artrit, bel ağrısı, sinir ve kas rahatsızlıkları, sinir ve eklem durumları, migren ve /veya küme baş ağrıları, manik-depresif duygudurum bozuklukları ve yakın zamanda oluşan izlerin tanısı hava değişikliğine olumsuz yanıt verebilir.

Barometre bulunmadığında vücudunuzu dinleyin, özellikle barometrik basınç değişikliklerinden önce zatürree, bronşit veya influenza ile kontrat yaparsanız. Ağır düşük basınç nefes almayı zorlaştırır ve bu üç akciğer durumu yaklaşmakta olan bir hava olayının sinyalleridir.

Sabit Değişim

Yukarıda sıralanan koşullarda hem iyi hem de kötü değişiklikler var:

Stresli aktivite sırasında ilk ısınma olmadan kas kramplarında bir artış meydana gelir. Bu özellikle soğuk ortamlarda belirgindir.

Ağırlaştığında, Sistemik Lupus Eritematozus (lupus), iç organların iltihaplanmasına sebep olmaz. Güneş ışığının en küçük ipucu lupusu şiddetlendirir. Lupuslu kişilerin kafa, kol ve bacakları örtmek için cömert bir güneş koruyucu kaplama kullanması ve ayrıca elbise giymesi gerekir. Ayrıca sıcak iklimlerde bulunup yaşamaya teşvik edilirler.

Reynaud’s Sendromu

İltihaplanma koşulları olan hastalar sonunda Reynaud’ların teşhisini alır. Bu durum, sıcak, soğuk veya stresli durumlara maruz kaldıktan sonra parmaklar veya ayak parmakları beyaz, kırmızı veya renksiz göründüğünde görülür. Reynaud’lu bireylerin de mümkünse set üstü ocaktan kaçınmaları gerekir. Bu durumun donma ısırmasından farklı olduğuna dikkat etmek önemlidir.

Basınçlı Baş Ağrıları

Düşük basınçlı havalarda baş ağrısı jeneratörü olabilir. Batan barometrik basınç ile migren /küme baş ağrıları arasındaki ilişkinin 1981 tarihli bir araştırması, batan basınç ve baş ağrısının birbiriyle ilişkili olduğu sonucuna varmıştır. Baş ağrıları fırtına cephesinden hemen önce saldırır ve yeterince garip bir şekilde, barometre tekrar yükseldiğinde azalır.

Migren sizin albatrosunuzsa, meteorologların danışmanı olarak bir kariyer kurabilirsiniz! Bu acı kar haline gelebilirdi.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]