Birçok insan, tükettiği gıdalarda zencefil şekeri veya taze zencefil yiyor, ancak zencefilin idrar rengini nasıl koyulaştıracağı konusunda sorularınız olabilir. Yaygın olarak mevcut olan zencefil çeşitlerinin renk tonunu değiştirmesi muhtemel değildir, ancak bazı zencefil - yabani zencefil türlerinin idrar rengi üzerinde etkisi olabilir. İdrar değişikliklerinin nedenini tahmin etmeyin; karanlık bir idrarın tıbbi bir sorunu gösterebileceği gibi hekiminize danışın.
Zencefil Hakkında
Zencefil, fırınlamada kullanılan patates kızartması ve diğer tabakların köksapı, çeşitli şekillerde gelir - -çekmek, şekerlenmiş, kurutulmuş ve toz haline getirilmiş. Uzun süredir midesini yatıştırmak için evde bir çare olarak hizmet vermiştir ve klinik kanıtlar artritle ilişkili yatıştırıcı iltihaplanma etkinliğini onaylamaktadır. Doğal tıp pratisyenleri zencefilin kolik, ishal, baş ağrıları, kalp problemleri ve adet ağrıları tedavisinde de kullanılabileceğine inanmaktadır, ancak yayın tarihi itibariyle bilimsel bir kanıt bulunmamakla birlikte,
İdrar Hakkında
İdrar, vücudunuzun böbreklerde ürettiği, su, toksinler ve gereksiz besinleri vücudunuzdan taşımak olan bir maddedir. Böbreklerde üretilen idrar, idrar yapma işlemi sırasında vücudunuzdan idrar yolundan çıkmadan önce mesanede depolanır. Normal idrar renkli olarak neredeyse açık ila parlak sarı arasında değişebilir; idrar rengindeki bir değişiklik zararsız olabilir veya sağlık sorununu gösterebilir.
Zencefil ve İdrar
Normalde markette satılan zencefilin idrar rengiyle ilgisi yoktur, zencefil de idrarınızı kararabilir. Yabani zencefil geleneksel olarak yenmez, ancak Çin ilaçlarında kullanıldığını görebilirsiniz. Yabani zencefil, böbreklerinizi olumsuz yönde etkileyen bir madde olan aristolochic asit içerir. Aristoloşik asitle tetiklenen hastalığın bir belirtisi idrarınızdaki kandır, bu da renginin çok daha koyu görünmesini sağlar.
İdrar rengini etkileyen gıdalar
İdrarınızın rengini değiştirebilecek birçok gıda vardır. . Pancar, böğürtlen ve ravent idrarınızı kırmızı veya pembeye çevirirken, fasülyeler ve aloe idrarınızı koyu kahverengi yapabilir. Bazı gıda boyaları idrarınızı yeşile veya maviye çevirebilir. İlaçlar ve tıbbi durumlar da idrarınızın tonunu etkileyebilir.
, , ] ]