Laksatifler, bağırsak hareketini indüklemek veya dışkıyı gevşetmek için alınan yiyecekler veya ilaçlardır. Müshil almanın kilo kaybına neden olabileceğine dair yaygın bir inanç var. Bununla birlikte, gerçek şu ki, müshillerin sadece ölçekte kilo kaybı olarak görünen, ancak gerçek ağırlık kaybının bir göstergesi olmadığı görünen, su ağırlığı kaybına neden olmalarıdır. Müshil ilaçlar reçetesiz satılan bir ilaç olarak ve bitkisel ilaçlarla ve çayda kolayca bulunur, ancak bunlar tıbbi olarak kabızlığı tedavi etmek veya ameliyat hazırlığı için tasarlanmıştır.
Laksatifler Nasıl Çalışır
Laksatifler nasıl giderilir? bağırsak yolu, bir cascara, senna veya Castor yağı gibi ilaçlar veya bitkisel ürünler kullanılarak çok hızlı bir şekilde yapılır. Müshil için hedeflenen alan, kalın bağırsaktır ve müshillerin kullanımı, bazı tıbbi prosedürler veya bağırsak hareketleri yavaş olan kişiler için tavsiye edilir. Laksatifler, kalorik absorpsiyonun meydana geldiği ince bağırsakta herhangi bir etkiye sahip olmadığından, gerçek kilo kaybı üzerinde çok az etkisi olmaz veya hiç etkisi olmaz. Bununla birlikte, şişkinlik veya kabızlık giderildikten sonra, müshil ve hasara yol açabileceği için müshil kullanmayın.
Laksatiflerin Makul Kullanımı
Müshiller, kısa ve kısa vadeli kilo kaybı için etkili olabilir, spor müsabakası için veya özel bir durum için uygun olabilir. Bununla birlikte, kabızlıkla ilişkili şişkinliği gidermeyi amaçlayan hafif bir müshil seçin. Nazik bir müshil de menstrüel sikluslarda olduğu gibi bağırsaklardaki su tutucusunu gidermek için etkili olabilir.
Müshil Kullanımının Yan Etkileri
Müshil kullanımının en önemli yan etkisi, normal ve öngörülemeyen sıklığıdır. Günlük işleyişinizi önemli ölçüde etkileyebilecek olan banyo kullanımı. Bununla birlikte, daha önemlisi, uzun süreli müshil kullanımının, gastrointestinal sistem hasarı, osteomalazi, düzensiz adet döngüsü, mide ağrısı, bulantı ve bağımlılığı içerebilen diğer vücut sistemlerine etkisidir. Bu yan etkilerin ışığında, asıl kilo kaybı yararına kıyasla, kilo vermek için müshil kullanımı tavsiye edilmeyen bir yöntem değildir.