|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yüksek Lifli Yumuşak Diyet

Drugs.com tıbbi web sitesindeki bilgilere göre, yumuşak diyet, yiyecek tüketimini yumuşak olan öğelere sınırlandırarak normal yiyecek yeme zorluğunun bir kısmını hafifletmeye çalışan bir diyettir. çiğneyin ve yutun. Ağız veya boğazı etkileyen ameliyatın ardından, boğaz veya yemek borusu kanserleri ile mücadelede bazı kullanımların görülmesi ile birlikte yumuşak bir diyet önerilmektedir. Yumuşak bir diyet sırasında sıklıkla ortaya çıkan zorluklardan biri, lif gereksinimlerinin karşılanması ve kabızlığın veya ishalin olası yan etkisine yol açmasıdır.

Yumuşak Diyet

Yumuşak bir diyet yaparken büyük acılar çekmeniz gerekir çiğnenmesi zor veya yutması zor olan yiyecek tüketiminizi açıkça sınırlayın. Bu yasaklanmış yiyecekler arasında fındıklar, kuru meyveler, sade mısır gevreği gibi kuru tam tahıllı ürünler, tam tahıllı krakerler, sert taco kabukları, brokoli veya karnabahar gibi çiğ lifli sebzeler, elma veya ananas gibi sert meyveler, etli çiğneme veya biftek gibi çiğ etler sayılabilir. ve sert peynir. Bu maddeler yerine yumuşak bir diyet meyve suları, pirinç, beyaz un ruloları ve kekler, makarnalar, pişmiş meyveler, çorbalar, et suları, yumuşak etler, süt, yoğurt veya dondurma gibi yumuşak süt ürünleri ve keklerin tüketilmesini önerir.> Fiber İçeriğini Arttırma

Oldukça kısıtlı bir diyet tüketiyor olsanız da, beslenme planınıza ince ayarlamalar yaparak lif tüketiminizi artırabilirsiniz. Birincisi, daha fazla elyaf içerdiğinden daima beyaz pirinç üzerine kahverengi pirinç seçin. Lif alımını arttırmanın bir başka yolu, sebzeleri çorba veya et suyuna batırarak hazırlamak ve yumuşatmaktır. Pişmiş meyveler ayrıca, diyetin diğer kurallarını ihlal etmeden adil miktarda lif sağlayabilir. Son olarak, beyaz un versiyonları yerine tüm tahıl makarnalarını seçin, çünkü tam tahıl türü çiğnemek ve yutmak kolay kalacağı için vücudunuza düzenli tutmak için bol miktarda lif sağlar. (Yumuşak tahıllar için tam tahıllı ekmek tavsiye edilmez.) Bu hileleri kullanarak günde 20 ila 30 gram lif tüketmeyi hedefleyin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]