| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Polikistik Böbrek Hastalığı Diyeti

Polikistik böbrek hastalığı, korkulabileceğiniz ölüm cezasından çok uzaktır. ABD Renal Veri Sistemi 2009 Yıllık Raporuna göre, 2007'de son dönem böbrek hastalığı nedeniyle tedavi gören 527.283 Amerikalıdan sadece 24.828'inde polikistik hastalık vardı. Merck El Kitabı, çoğu hastanın çocukluk döneminde diyalize veya nakil gerekmediğini açıklar. Hastanın böbrek fonksiyonu azalırsa, diyet böbrek yetmezliği semptomlarının bir kısmının önlenmesine yardımcı olabilir.

PKD

Ulusal Sağlık Enstitüleri, polikistik böbrek hastalığı olan PKD hastalarının, hastalarında kist kümeleri olduğunu açıklar. böbrekler. İki tip PKD vardır: otozomal resesif PKD, ARPKD ve otozomal dominant PKD, ADPKD. Tip ne olursa olsun, kistler nihayetinde o kadar kötüleşir ki, böbrekler daha az işlev görebilir. NIH, polikistik böbrek hastalığının genellikle böbrek yetmezliğine yol açtığını, ancak bazı diyet değişikliklerinin semptomları azaltabildiğini bildirdi. Ayrıca, diğer böbrek hastalarında kronik hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olan normal düşük proteinli diyetin, PKD'li insanlara kanıtlanmış bir faydası yoktur. Diyetin önleyici değeri az olsa da, böbrek fonksiyonu azalmaya başladığında böbrek yetmezliği semptomlarını en aza indirir.

Potasyum ve Fosfor

Sağlıklı böbrekler kandaki potasyum ve fosfor seviyelerini düzenler. Böbrek fonksiyonu azaldıkça böbrekler bu seviyeleri daha az düzenler ve serum potasyum ve serum fosfor seviyeleri genellikle yükselir. Nefrologlar, bu minerallerin yüksek serum seviyelerini dengelemek için düşük potasyum ve düşük fosforlu diyetler önermektedir. PKD'niz varsa, nefrologunuz potasyum ve fosfor kısıtlaması gerekip gerekmediğini ve bu minerallerin ne kadarını güvenle yiyebileceğinizi önerebilir.

Gıda Seçenekleri

Meşe palamudu, patates, domates gibi yüksek potasyumlu gıdalar brokoli, portakal suyu, mercimek ve diğer baklagiller çok az tüketilmelidir. Sağlıklı seçenekler arasında mantar, soğan ve yeşil biber bulunur, çünkü bunlar düşük potasyumlu yiyeceklerdir.

Fosfor seviyeleriniz yüksekse, süt, organ etleri, bira, çikolata ve kolalı içecekler gibi yüksek fosforlu yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Doktorlar, fosfor bağlayıcıları - fosforla bağlanan ve atılımına neden olan bir ilaç reçete edebilirler.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com