| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hangi Kuruyemişler Nişasta Değildir?

İnsanlar çoğunlukla fındıktaki yağ ve proteini düşünürler, fakat herkes fındıkların çoğunun nişasta içerdiğini de bilmez. Hangi yiyeceklerin nişastayı içerdiğini söylemek, sadece onlara bakarak söylemek kolay değildir. Bazı insanlar sağlık nedenlerinden dolayı nişastadan uzak durmalıdır, bu nedenle nişasta kaynakları üzerinde araştırma yapmak esastır. Nişasta, birçok glikoz birimi içeren bir polisakarit veya karbonhidrattır. Basit bir iyot testi bir yiyeceğin nişasta içerip içermediğini belirleyebilir. İyot, nişasta ile temas ettiğinde kahverengiden koyu maviye veya siyaha döner. Fındıkta, iyotun nişasta ile reaksiyona girmesi 30 dakika kadar sürebilir.

Fındık Çeşitleri

Fındık koruyucu bir kabuğun içinde bulunur ve çeşitli ağaçların meyveleridir. Biyolojide, somun terimi çok kısıtlayıcı olmakla birlikte, terim bir kabuğun içinde bulunan çoğu yenilebilir tohumları veya çekirdekleri içerecek şekilde genişletilmiştir. Badem, kaju fıstığı, Brezilya fıstığı, antep fıstığı ve macadamia fıstığı, katı bilimsel tanımları karşılamamasına rağmen, fındık olarak kabul edilen birkaç meyve ve tohum örneğidir. Aslında baklagiller olan yerfıstığı da birçok kişi tarafından bir fındık olarak kabul edilir. Hem gerçek hem de yaygın olarak fındık olarak kabul edilen fındıklar nişasta içerir, ancak bazıları kestane ve hindistan cevizi gibi diğerlerinden çok daha fazla nişasta içerir; badem, nişastadan daha fazla selüloz içerir.

Diyet Kısıtlamaları

İrritabl kase sendromu, gıda alerjileri veya nişasta duyarlılığı olanlar için fındıklar diyette sorun yaratabilir. Fındıkta birçok faydalı yağ, antioksidan, vitamin ve mineral bulunurken, alerjenleri de içerebilir. Ek olarak, yer fıstığı, karaciğere potansiyel olarak zarar verebilecek bir mantarlara da hassastır. Genel olarak konuşursak, fındıktaki yağ ve proteinin sindirilmesinin uzun zaman alabilmesine rağmen, fındıkların sindirimi zor olmamalıdır. Fındıktaki nişasta çoğu için hızlı bir şekilde parçalanır, ancak sindirim rahatsızlığı çekenler için, çok fazla nişastası olmayan fındıkların bile sindirilmesi ve mide rahatsızlığına neden olması zor olabilir. cilt çıkarıldıktan sonra nişasta genellikle düşüktür. Bazı fındıkların derisinin makul miktarda nişasta içerdiği, ancak fındık etinin bulunmadığı belirlenmiştir. Örneğin ceviz, cilt alındıktan sonra nişastada yüksek değildir. Nişasta içinde en çok bulunanlar Brezilya fıstığı, çam fıstığı, badem, macadamia fıstığı ve susam tohumları. Tüm fındıkların kızartılması, kolay sindirim için nişastayı parçalarken, bu işlem aynı zamanda fındıktaki antioksidanların miktarını da azaltır. Beyazlatılmış fındık, yutmak için daha az nişastaya sahip olmanın en iyi yollarından biridir. ankilozan spondilit denilen durum. Düşük nişasta diyetindeki kişilerin, klebsiella adı verilen daha az sayıda mikroorganizma salgıladığı keşfedildi. Bu önemlidir, çünkü ankilozan spondilitli kişilerde, mikroorganizmaya saldırmaya çalışan otoimmün sistem vücuda saldırır, iltihap ve ağrıya neden olur. Bu organizmalar kolayca basit şekerler veya nişasta üzerinde büyür. Klebsiella selülozda veya fındıkta bulunan diğer elementlerde üremedi. İrritabl kase sendromu ve diğer sindirim sorunları ile birlikte alçak nişasta fındık içeren bir diyeti tolere edebilir ve yeni araştırmalar ankilozan spondilitli olanların badem ve diğer düşük tadını da çıkarabileceğini göstermektedir nişasta somunları.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com