| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Soğuk Havalarda Hayatta Kalma Listesi Dişli

Soğuk havalarda hayatta kalma, fiziksel olarak olduğu kadar zihinsel bir sorundur. Aşırı soğuk algınlığı düştüğünde, arzunuz ve net düşünmeyi ve kararlı davranmayı zorlaştırır, dikkatli planlama ve uygun donanıma sahip olmak yaşam ve ölüm arasındaki fark olabilir. İdeal olarak, zihninizi meşgul ve temiz tutmanıza yardımcı olacak bir telsiz veya dostunuz olacak. Fakat bunlar hayatta kalmanızı garanti etmiyor. Başka bir yolculukta getireceğiniz donanıma ek olarak, birkaç soğuk hava şartının da çantanızda olması gerekir.

Giyim

Soğuk havalarda hayatta kalmak için gevşek katmanlarda giyinmek şarttır. Giysi seçerken, daha fazla nemi emen pamuğa sentetik elyaflar tercih edilir. Çoklu tabakalara sahip olmak, sıcak hava ceplerini vücudunuza yakın tutar ve doğal bir yalıtım sağlar. Ancak, yalnızca kuru giysiler giyin ve fiziksel egzersiz sırasında terlemeyi önlemek için gerekirse fazla katları çıkarın. Katmanlarınızı planlarken bacaklarınızı eklemeyi ihmal etmeyin. Herhangi bir şapka türü aynı zamanda ısı tutma yeteneğinizi de artıracaktır, eğer kulaklarınızı kapatmazsa, bir fular veya yün, kaplama ve yalıtımı iyileştirecektir. Eldivenler, diz boyu çoraplar ve su geçirmez ayakkabılar da önemlidir. Vücut ısınızın neredeyse yarısı, ele geçirilmemiş başınızdan kaybolabilir ve ele geçirilmiş boynunuz, ayak bilekleriniz ve bileklerinizde kaybedilen ısı da önemlidir.

Yataklar

Soğuk havalarda hayatta kalma durumları için önemli bir donanımdır. Bir köpük paspas vücudunuzu soğuk zeminden veya kardan alır ve uyurken ısı kaybını önler. Uyku tulumunuzu kullanılmadığı zamanlarda su geçirmez bir torbaya koyarak veya mümkün olduğunca sıkıştırarak kuru tutun. Uyku tulumunda ıslak giysiler giymeyin ve kafanızı torbanın dışında tutun, böylece nefesiniz vücudunuzun yakınında yoğunlaşmaz.

sıcaklık. Metabolizmanızı devam ettirmek için yeterli fiziksel aktivite ile birlikte yeterli protein içeren karbonhidratları yüksek olan yiyecekler, onu soğuk havalarda elde etmek için çok önemlidir. İz karışımları ve granola barlar genellikle dengeli bir karbonhidrat ve protein karışımına sahiptir, ancak hipotermi tedavisi sırasında kan akışını teşvik etmek gerekmedikçe aşırı şekerli yiyeceklerden kaçının. Ayrıca et, çikolata, kahve ve alkol gibi sizi dehidre edebilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Her gün en az iki litre su için.

İlkyardım ve Diğer Ekipmanlar

Gazlı bez, merhem, makas, olta takımı, yansıtıcı ayna ve cımbız içeren temel ilk yardım çocuğunun yanı sıra, Soğuk hava ile ilgili sağlık komplikasyonlarının başlangıcını tanıyabilmelisiniz. Hipotermi donma noktasının üzerindeki sıcaklıklarda ortaya çıkabilir. Titreme ile başlar, ancak konuşma konuşması, koordinasyon eksikliği, zayıf karar verme, zayıf nabız ve bilinç kaybı gibi süreçler devam eder. Islak giysileri çıkararak, ısınarak ve yüksek enerjili yemekler yiyerek tedavi edilmelidir. Uyuşmuş veya yanmış veya rengini değiştirmiş cilt donmuş olabilir. Yavaş yavaş ılık, hafifçe donmuş cildi ılık suyla kamp sobası veya ateşle ısıtın. Bir yangına başlayabilmeniz için çakmak, su geçirmez kibrit veya çakmaktaşı getirdiğinizden emin olun. Profesyonel tıbbi yardım almadan şiddetli donma buzunu çözmeyin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com