| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Coumadin Diyeti

Warfarin olarak da bilinen Coumadin, inme ve kalp krizlerinin yanı sıra kan pıhtılarının tedavisi ve önlenmesi için öngörülen bir pıhtı önleyicidir. Bazı yiyecekler, bu kan inceltici ilacın etkinliğini azaltır, bu yüzden ne yediğinize dikkat edin. Örneğin, Coumadin, kanın pıhtılaşma mekanizmasında çok önemli bir rol oynayan K vitamini ile önemli bir besin-ilaç etkileşimi içindedir.

Etkileşim

K vitamini veya K vitamini takviyesi bakımından yüksek miktarda yiyecek alındığında Coumadin ile alındığında ya da tükettiğiniz miktarı değiştirdiğinizde Coumadin'in pıhtılaşma önleyici etkinliği düşer ve gereken Coumadin miktarı artar. Diğer taraftan, alımınızı büyük ölçüde düşürmek etkiyi artırabilir. Bu nedenle, K vitamini alımının Coumadin seviyelerini istikrarlı ve terapötik bir seviyede tutması için tutarlı olması gerekmektedir.

Diyet Önerileri

Ulusal Sağlık Enstitüleri, K vitamini alımınızı sınırlandırarak tutarlı tutmanızı önerir. K vitamini yüksek olarak kabul edilen ve günde 1 porsiyondan fazla olmayan ve K vitamini içeren porsiyonları günde 3 porsiyondan fazla olmayan yiyeceklerin alımı.

Sebzeler

Yeşil, yapraklı sebzeler çok zengindir. lahana, ıspanak, hardal, şalgam ve hardal yeşillikleri, İsviçre pazı ve maydanoz dahil olmak üzere diyet K vitamini kaynakları. Bu kaynakları diyetinizden kesmenize gerek yoktur; bunun yerine normal tüketiminizi önemli ölçüde değiştirmeyin. Her gün ve haftadan haftaya aynı miktarda yiyin. K vitamini bakımından orta derecede yüksek olan diğer sebzeler arasında kuşkonmaz, brokoli, avokado, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, hindiba, eskarol, marul, yeşil soğan, mor deniz yosunu ve su teresi sayılabilir. K vitamini bakımından düşük olan sebzeler havuç, patates, domates, biber ve mısırdır.

Fasulye ve Yağlar

Nohut, mercimek, maş fasulyesi ve soya fasulyesi de K vitamini bakımından yüksektir. Bu yiyecekleri aşırı miktarda tüketmekten kaçının ve bunun yerine tutarlı bir alım yapmayı deneyin. Çeşitli yağlar ayrıca mayonez ve antep fıstığı gibi kanola, balık ve soya fasulyesi yağları da dahil olmak üzere K vitamini kaynaklarıdır.

Diğer Yiyecekler

Yeşil çay, karaciğer, kızılcık ve kızılcık suyu, kivi, mango ve Alkol ayrıca Coumadin etkinliğini de etkileyebilir. Kızılcık suyu Coumadin'in etkisini artırarak kanama sorunlarına yol açabilir. Günde 3'ten fazla alkol almak, Coumadin'in bazı yan etkilerini artırabilir çünkü hem alkol hem de Coumadin karaciğerde metabolize olur. Bu yiyecek-ilaç etkileşimleri hakkında daha fazla bilgi için doktorunuza danışınız.

Diyet Takviyeleri

Ek olarak, ateşli, sarımsak, ginkgo biloba, zencefil, meyan kökü, kırmızı yonca, kırmızı biber, St. John's wort, buğday çimi ve omega-3 yağ asitleri kan pıhtılaşmasını da etkileyebilir. Bu besin takviyelerinin herhangi birinin tüketimi, Coumadin dozunda bir değişiklik gerektirebilir. Boost ve Carnation Instant Breakfast'ın K vitamini de içerdiğinden emin olun. Bunları alıyorsanız, tutarlı bir alım yapın. Herhangi bir diyet takviyesi almadan önce doktorunuza danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com