Psikolojik ve zihinsel, benzer sorunları tanımlamak için birbirinin yerine kullanılan terimlerdir. Her iki sorun türü de bir insanın çalıştığı seviyelere müdahale eder. Bununla birlikte, bu terimler genellikle farklı şekillerde algılanır ve bu tür problemleri olan bir bireyin nasıl tedavi edildiğini etkileyebilir.
Önem
Psikolojik ve zihinsel problemleri ayırt etmek, iki sıfatın farklı anlam ve seviyelere sahip olması bakımından önemlidir. toplumda stigmanın yeri.
Kimlik
Zihinsel problemler, psikiyatrik bir teşhiste ortaya çıkan çeşitli semptomların deneyimine ve gözlemine dayanarak belirlenir. Psikolojik problemlerle, klinisyen hastayı etkileyen sosyal ve çevresel faktörlerin yanı sıra semptomlara dayanan bir hipotez formüle eder.
Psikolojik Problemler
Psikolojik problemlerden muzdarip çevresel faktörlerin veya sosyal koşulların sonucu olarak algılanır . Bu algı, kişinin kontrolünün dışındaki dış etkenlere sorumluluk verir.
Zihinsel Sorunlar
Zihinsel sorunların bireysel zayıflık veya genetik hatalardan kaynaklandığı algılanır. Bu algı, sorunu suçlamadan hastanın kontrol etmekten sorumlu olması gereken dahili faktörler üzerine yerleştirir.
Düşünceler
Bireyin problemini "psikolojik" olarak tanımlamak, dışardaki manevi, dini ve kültürel uygulamalara saygı gösterilmesini sağlar. norm. Sorunu "zihinsel" olarak tanımlamak, bazen beceriksizlik, suç veya şiddet ile ilişkilendirilen damgalanmaya neden olur.