| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Nabız Hızının Nedenleri:

Nabzınızı kontrol ederek kalp atış hızınızı belirleyebilirsiniz. Bileğinize veya boynunuza (karotis arterinizde) kontrol edilebilir. Nabzınızı 10 saniye boyunca beklemelisiniz, ardından 1 dakikalık hızınızı ölçmek için vuruş sayısını 6 ile çarpın. Normal istirahat kalp atış hızınız dakikada 60 ile 90 atış arasında olmalıdır. Düşük nabız oranına sahip olmak iyidir, ancak nabzınız çok düştüğünde, ciddi bir duruma neden olabilir. Düşük nabız oranı için kullanılan tıbbi terim, dakikada 60 atımdan az olarak tanımlanan bradikardidir.

Kalp Ritmi

Nabız düşük olduğunda, kalp atış hızınızın düşük olduğu ve bunun anlamı Kalbin kanını pompalamak için daha çok çalışmak zorunda. Düşük nabız hızı, kalbinizi ritmde tutan elektriksel darbelerin bozulmasından kaynaklanabilir. Kan basıncınız da düşerse, kalp durmasıyla sonuçlanabilir. Düşük nabızla birlikte, enerji kaybı, zayıflık ve baygınlık hissederseniz, derhal tıbbi yardım almalısınız. Düşük nabız, hipotiroidizm belirtileri arasındadır. Tiroid beziniz normal vücut fonksiyonlarınız için gerekli olan hormonları yeterince üretemediğinde vücudunuz yavaşlar. Tedavi edilmezse, hipotiroidizm diyabet, yüksek tansiyon, depresyon ve kilo problemleri gibi daha ciddi koşullara yol açabilir. Sonuç, vizyon, nefes alma, kan basıncı, konuşma ve kasları içeren fonksiyonları etkileyen, vücudunuzun normal süreçlerinin bozulmasıdır. Kalp atış hızınız yavaşlar ve bu nedenle nabzınız düşüktür. Sonunda bilincini kaybedebilirsin. Hipotermi birkaç saat hayatta kalabilir, ancak tıbbi tedavi çok önemlidir.

Yetersiz beslenme

Yetersiz beslenme uygun beslenme eksikliğinden kaynaklanır. Bu durum iyileşme ile ilgili sorunlara ve enfeksiyonlarla savaşma yeteneğinize neden olabilir. Daha şiddetli hale geldiğinden solunumunuzu etkileyebilir, böbrek problemlerine ve kalp rahatsızlıklarına neden olabilir. Tedavi edilmezse, daha ciddi hale gelebilir ve düşük kalp atış hızı ve zayıf nabız ile sonuçlanabilir. Kötü beslenme, nihayetinde ölüme neden olabilir.

İlaçlar

Bazı ilaçlar nabzınızı düşürür ve bu da nabzınızı düşürür. Beta blokerler, digitaller ve kalsiyum kanal blokerleri bu amaç için tasarlanmıştır. Sakinleştiriciler ve sakinleştiriciler ayrıca kalp atış hızınızı düşürebilir. Bazı durumlarda düşük nabız bir ilacın yan etkisi olabilir. Bu durumda, doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuzla konuşmadan önce ilaç almayı bırakmamalısınız.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com