Pirinç, dünyadaki birçok diyetin temel besinidir. Pirincin keşfedilmesinin, doğada büyüdüğü keşfedilen M.Ö. 3000 yıllarından kalma olduğuna inanılmaktadır. Beyaz pirinç, tohum ve kepek katmanlarından sıyrılır ve vitaminlerle takviye edilir. Beyaz pirinç herhangi bir diyete sağlıklı bir katkı olabilen bazı vitamin ve mineralleri içerir. Fasulyeli ve sebzeli, ya da suşi ve çorbalarda, acı biber ve güveçlerde düz olarak yenilebilir.
Folik Asit
Beyaz pirinç folik asitle zenginleştirilir. Ulusal Sağlık Enstitüleri Diyet takviyeleri Ofisine göre, folat olarak da bilinen folik asit, yeni hücrelerin üretilmesine ve korunmasına yardımcı olur, DNA ve RNA yapar ve kansere neden olabilecek DNA değişikliklerini önlemeye yardımcı olur. Folik asit, doğurgan bir fetüste gebe kalmayı takip eden ilk birkaç hafta boyunca spina bifida oluşumu riskini azaltacağı için çocuk barikat çağındaki kadınlar için önemli bir besin maddesidir.
Thiamin
Thiamin B1 vitamini, beyaz pirinçte bulunan suda çözünür bir vitamindir. Suda çözünen vitaminler günlük diyetinizde tüketilmelidir, çünkü idrarınıza günlük olarak fazla miktarda atılır ve vücut tarafından depolanmaz. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, bir tiamin eksikliği, kardiyovasküler, sinir, kas ve gastrointestinal sistemleri etkiler.
Demir
Beyaz pirinç zengin bir demir kaynağı içerir. Vücuttaki demirin neredeyse üçte ikisi hemoglobinde bulunur; kırmızı kan hücrelerinde bulunan ve daha az miktarlarda bulunan dokulara oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinde bulunan protein, kaslara oksijen sağlamaya yardımcı olan bir protein olan ve biyokimyasal reaksiyonlara yardımcı olan enzimlerde Ulusal Sağlık Enstitüleri Diyet takviyeleri. Demir eksikliği olan bir diyet demir eksikliği anemisinin gelişmesine neden olabilir.