Ters reaksiyonlar mümkün olsa da, sodyum bikarbonat - kabartma tozu - mide asidini azaltmak için gastrointestinal ülserleri hafifletmek, kan ve idrarın pH düzeyini yükseltmek için genellikle güvenlidir. Doktorunuz bir durum tespit ederse ve ilacı reçete ederse, sodyum bikarbonat kullanın. Yan etki riskini azaltmak için kabartma tozu kullanmayınız ve kabartma tozu kullanmayınız.
Heartburn Relief
Reçetenizin talimatına göre sodyum bikarbonat alın. Mide ekşimesi için genel öneri 1/2 tsp. kabartma tozu iki saatte bir bardak suyla seyreltilir. Bu doz 12 yaşından büyükler içindir. Çocuğunuzun çocuk doktoru, daha küçükse, onun için güvenli dozu belirlemelidir.
pH Ayarı
Doktorunuz, asidik idrar ve kan için kabartma tozu verdiğinde, size ne kadar alacağını da söyler. gün. Genel olarak, doz 1 çay kaşığı ile başlar. sodyum bikarbonatın bir su ile günlük olarak karıştırılması. Laboratuar sonuçları sıvılarınızın asitli kaldığını gösterirse, doktorunuz kabartma tozu miktarını artırarak 4 çay kaşığı aşmaz.
Sodyum bikarbonat, adından da anlaşılacağı gibi, bir tuzdur. Tıbbi bir durum ne kadar sodyum tüketebileceğinizi sınırlıyorsa, kabartma tozu sizin için ideal antasit olmayabilir. Bu madde ayrıca diğer ilaçların terapötik özelliklerini de etkileyerek etkisiz hale getirebilir. Birbirlerinden iki saat almaları negatif etkileşimleri önleyebilir. Ayrıca, sodyum bikarbonat kısa süreli kullanım içindir ve kronik sorunların çözümü için önerilmez. Bazı gastrointestinal semptomlar apandisit ile ilişkili olabilir. Doktorunuz, rahatsızlığınızın nedeni olarak iltihaplanmayı ortadan kaldırana kadar sodyum bikarbonat kullanmayın.
Potansiyel Yan Etkiler
Sodyum bikarbonat aldığınızda farklı veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız doktorunuza bildirin. Maddenin sizde yan etkilere neden olup olmayacağını ve bununla ilgili ne yapması gerektiğini belirlemelidir. Olumsuz tepkiler arasında baş ağrısı, kas ağrısı ve depresyonda solunum yer alır. Ayrıca karakteristik olmayan olarak gergin, yorgun veya karamsar hissedebilirsiniz. Ek olarak, kabartma tozu aşırı idrara çıkma, bulantı ve iştahsızlığa neden olabilir. Ayrıca, şişmiş ayak ve bacaklar da mümkündür.