|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Güneş ve Su Tutulması

Ödem olarak da bilinen su tutması, vücudun sıvı tuttuğu zamandır. Su tutma kabarık ayak bileklerinde, ayaklarda ve uzuvlarda olduğu gibi karın bölgesinde de şişkinlikle sonuçlanır. Yaşamak çok rahatsız edici olabilir veya belirtiler çok hafif olabilir. Olursa olsun, su tutma daha ciddi bir sorunun işareti olabilir. Su tutma, güneş ışığına maruz kalma da dahil olmak üzere birçok faktörden kaynaklanıyor olabilir.

Dehidrasyon

Güneşe doğrudan maruz kalmak, bir kişinin daha kolay susuz kalmasına neden olur, çünkü vücut sıvıyı uzaklaştırmakta daha az etkilidir. ısıdaki dokular. Vücut susuz kaldığında, sıvıları vücutta su tutma çabası içinde tutar, bu sıvılar etkili kullanılmasa bile. Güneşin altında, bir kişinin düzenli olarak sıvı tüketerek (ideal olarak su) su ile kalması ve düzenli olarak dinlenmesi önemlidir. Eğer bir kişi güneşte titizlikle egzersiz yapıyorsa veya aktifse, susuz kalma ihtiyacı daha da acildir.

Güneş yanığı

Güneş de dolaylı olarak güneş yanığı yoluyla su tutmasına neden olur. Güneş yanıkları su tutmaya ve kabarmaya neden olur, çünkü vücut yüksek oranda toksinler salgılar ve böbreklerin vücudun diğer bölgelerinde suyu aşırı yükleyip saklamalarına neden olur. Özellikle ikinci ve üçüncü derece yanıklar gibi şiddetli güneş yanıkları ciddi ödemlere neden olabilir. Hafif ila şiddetli güneş yanıkları yaşarsanız, vücudunuzun yanıktan iyileşmesine yardımcı olmak için sulandırılmış (bir kez bile içeride veya gölgede) kalmanız zorunludur.

Sadece Güneş suya neden olsa da tutma, diğer faktörler güneşte suyun tutulmasını şiddetlendirebilir. Örneğin, sodyumdaki yüksek diyet, su tutmanın etkilerini daha da kötüleştirebilir. Aşırı tuzlu olan tek bir öğün bile su tutma bölümüne neden olabilir. Ayrıca, zayıf beslenme suyun tutulmasına katkıda bulunabilir. Böbrek, karaciğer veya kalp hastalıkları ve steroid, tansiyon ilaçları ve antienflamatuar ilaçlar gibi bazı ilaçlar vücudun suyu tutmasına neden olabilir. Bu koşullardan herhangi birine sahipseniz veya bu ilaçları kullanıyorsanız, güneşte hidratlı kalmak için özel önlemler almak önemlidir.

Su Tutma Belirtileri ve Belirtileri

Su Tutma Belirtileri Temelde Aynıdır Acil belirtiler nadir idrara çıkma, susuzluk, baş dönmesi veya sersemlik hissi ve yorgunluk içerir. Uzun süreli su tutma belirtileri arasında ağrı veya şişlik, eklemlerin sertliği, kısa bir süre boyunca hızlı kilo alımı veya derilerin girintileri bulunur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır