Doğal farmakoloji, dopamini doğal olarak geliştirmek için ideal bir tedavi yöntemidir. Dopamin ruh halini ve beynin diğer bilişsel süreçlerini düzenleyen birkaç beyin kimyasallarından biridir. Düşük dopamin seviyelerinin endikasyonları, diğerleri arasında ajitasyon, konsantrasyon eksikliği, yetersiz hafıza ve iştahsızlık olabilir. Dikkat eksikliği ve depresif bozukluklar düşük dopamin seviyelerini belirten durumlar arasındadır. Çoğu hasta için, doğal bir tedavi süreci yeterli müdahale sağlar ve reçete gerektirmez.
Dopamin üretiminde önemli ve önemli bir amino asit olan fenilalanin içeren yiyecekleri yiyin. Fenilalanin bakımından zengin gıda kaynakları arasında kümes hayvanları, sığır eti, domuz eti, balık, süt, yumurta, yoğurt, peynir ve soya unu ve tofu gibi soya ürünleri bulunur.
Diyetinize yiyecek kaynakları ekleyin. gerekli olmayan bir amino asit olan tirozin içerir. Fenilalanin, dopamin üretiminin bir başka öncüsü olan tirozini yapar. Etler ve süt ürünlerinde yüksek tirozin içeriği vardır. Yer fıstığı, badem, susam ve kabak çekirdeği de tirozin içerir ve öğün aralarında atıştırma için sağlıklı seçimlerdir.
Her gün B kompleks, süper C ve bakır takviyesi alın. günlük bir multivitamin. ABD Tarım Bakanlığı (USDA), sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yeterli besin ihtiyacını temel alan beslenme kılavuzlarını belirler. USDA’nın standart yönergelerine aykırı olarak, klinik beslenme uzmanları genellikle, bazı besin maddeleri için günlük değerleri artıran düşük dopamin seviyesine sahip hastalar gibi hastaları tedavi etmek için farklı kurallar koymuşlardır. B kompleksi vitaminleri, beyinde dopamin ve diğer önemli kimyasalların üretilmesinde gerekli olan tam bir B vitamini spektrumunu, özellikle de B6 ve B9 vitaminlerini içerir. C vitamini ve mineral bakır da dopamin seviyesini artırmaya yardımcı olan hayati öneme sahip besinlerdir.
Günde en az 30 dakika egzersiz yapın. Aerobik egzersiz dolaşımını iyileştirir, böylece beyin ve diğer vücut sistemlerinin optimal fonksiyon için gerekli hayati besinleri almalarını sağlar. Fiziksel aktivite ayrıca ruh sağlığını da iyileştirir, ancak bazı egzersizler düşük dopamin düzeyleriyle ilişkili semptomlarla mücadelede daha fazla destek sağlayabilir. Her gün yeni bir rota, yol veya mahallede gezinerek yürüyüşe veya uzun bir yürüyüşe çıkın. Yürüyüş, beynin navigasyon becerilerini kullanır, böylece konsantrasyon, hafıza, koordinasyon ve rasyonalizasyon alanlarında, diğerlerinin yanı sıra düşünce süreçlerini geliştirir.
Her gece en az sekiz saat uyumak dopamin üretebilir. Gece boyunca, beyin önemli beyin kimyasallarını üretir ve senkronize eder. Vücudun dopamin seviyelerini arttırmak için derin ve dinlendirici bir uyku durumuna ihtiyacı vardır. Düzenli yatma zamanına bağlı kalın ve yatmadan en az iki saat önce egzersiz, kafein ve ağır atıştırmalıklardan kaçının.
Her gün diyetinize bir veya iki bardak yeşil çay ekleyin. Birkaç çalışma, yeşil çayın zihinsel sağlık üzerindeki olumlu etkilerini göstermektedir, ancak Çin'deki Sağlık ve Çevre Tıbbı Enstitüsü'nde yapılan bir çalışma, yeşil çayın sıçanlarda dopamin seviyelerini önemli ölçüde artırdığını göstermiştir.
İpucu
Aspartam, yüksek fenilalanin içeriği içerir ve dopamin seviyesini arttırır. Aspartam doğal bir şeker değil, bir amino asidi ve fenilalanini birbirine bağlayan sentezlenmiş bir şeker sürümüdür. Öyle olsa bile, her iki element de doğal protein yapı taşlarıdır ve aspartam bazı yiyecek ve içeceklerde kullanılan bir bileşendir, bu nedenle aspartamın, dopamin üretimini doğal olarak arttırmak için bir kaynak olarak kayda değer bir söz olmasını sağlar. Yalnızca ılımlı olarak veya arada sırada kullanın. Aspartam kullanımı hakkında daha fazla bilgi için, bkz. Kaynaklar.
Uyarılar
Diyetinizde değişiklik yapmadan, ek takviyeler almadan veya yeni bir egzersiz rejimi başlatmadan önce daima doktorunuzla veya klinik beslenme uzmanınızla konuşun. , özellikle ilaç kullanıyorsanız veya tıbbi bir durum için tedavi ettiyseniz. Mayo Clinic, fenilketonüri (PKU) olan kişilerin fenilalanin içeren ürünlerden uzak durmaları gerektiğini uyardı. Dopamini geliştirmek için doğal yöntemler kullanarak koşullar iyileşmezse, doktorunuzla konuşun.
Gerekenler
Proteinli yiyecekler
Fındık ve tohumlar
B-Kompleks vitaminleri
Süper C vitaminleri
Bakır takviyeleri
Yeşil çay
, , ] ]