|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Pudralı Mikaın Zararlı Etkileri

Mika, kolayca toz haline gelen renksiz, kokusuz bir katıdır. Tipik olarak endüstriyel ortamlarda elektriksel yalıtım olarak ve çatı kiremitleri, duvar kağıtları, boya ve plastiklerin üretiminde kullanılır. Bir toz olarak, sedefli ve saten - ışıltılı bir etki sağladığı mineral kozmetiklerde ortak bir bileşen haline getiren bir kalite. Mika katı halde zararsız olsa da, tozu veya tozu hem kısa hem de uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Akut Sağlık Etkileri

Bazı insanlarda mika gözleri ve cildi tahriş etmenin hemen etkisine sahip olabilir. , kızarıklık ve kaşıntıya neden olur. Mika solumak, ciğerleri saran mukozaları tahriş ettiğinden hırıltılığa, öksürüğe ve nefes darlığına neden olabilir. Göz veya cilt ile temasında, bölge en az 15 dakika boyunca temiz suyla yıkanmalıdır. Akut semptomlara neden olan inhalasyon durumlarında, kişi nefes almakta zorlanıyorsa temiz havaya çıkarıp oksijen verilmelidir.

Kronik Sağlık Etkileri

Tekrar tekrar yüksek mikaya maruz kalmak akciğerlerde fibrozise neden olabilir mika tozunun solunması nedeniyle sürekli tahriş olması akciğer dokusunda iz kalmasına neden olur. Bu, kömür tozuna maruz kaldıkları madenlerde çalışan insanlarda sık görülen bir hastalık olan pnömokonyoza özgü kronik öksürük ve nefes darlığı ile sonuçlanır. Mika'nın kanserojen etkileri belirsizdir, ancak bilinen diğer sağlık etkileri göz önüne alındığında, mümkün olduğunca maruz kalmaktan kaçınmak en iyisidir.

Mika'ya Maruz Kalmaktan Kaçınmak

mika ile çalışmak cilt ile temasını ve solunmasını önlemenin en iyi yoludur. Koruyucu giysiler eve götürülmemelidir; bunun yerine her gün sahada yıkanmalıdır. Maruziyetin azaltılması için çalışma alanlarının yalıtılması ve uygun havalandırılması gibi mühendislik kontrollerinin kullanılması da önemlidir. Mika tehlikeli bir madde olarak kabul edilir ve yasal maruz kalma sınırlarını zorlamayan çalışma alanları güvensiz olarak OSHA'ya bildirilmelidir.

Kozmetikte Mika

Mika'nın sağlık etkilerinin çoğu maruz kalmadan kaynaklanmaktadır. tipik olarak endüstriyel şantiyelerde büyük miktarlarda bulunur. Bununla birlikte, mika, mineral makyajında yaygın bir bileşendir ve bileşenlerinde ultra ince nanoparçacıklar kullanan ürünler, soluma riskini taşır. Bu riski azaltmak için, pudralı mineral kozmetiklerin yüze uygulamadan önce aplikatör fırçanıza tam olarak yapıştığından emin olun ve fazla pudrayı sallarken fırçaları yüzünüzden uzak tutun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır