|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sitrik Asit Çeşitleri

Sitrik asit C vitamini ile karıştırılmamalıdır, çeşitli meyve ve sebzelerde bulunan zayıf bir organik asittir. Sitrik asit ayrıca metabolizmada her yaşam formunda bulunur ve sitrik asit döngüsünün bir parçasıdır. Koruyucu olarak, içeceklerde lezzet verici ve organik temizlik çözücü olarak kullanılabilir. Satın aldığınız sitrik asidin türü, ürünün kullanım amacına bağlı olacaktır.

Food Grade Citric Acid

Sitrik asit, genel bir gıda katkı maddesidir. Gıda sınıfı sitrik asit suda çözünürdür ve çeşitli yiyecek ve içeceklerin lezzetlendirilmesinde kullanılır. Toz veya hap şeklinde gelir. Şekerler, alkolsüz içecekler ve jelatinlerdeki turta lezzetini arttırmak için kullanılır. Ayrıca Avrupa Sitrik Asit Üreticileri Birliği veya ECAMA'ya göre, gıdalardaki PH dengesini de dengeler. Pektin içinde jelleşme ve jelatinlerin ayarlanması için PH ayarı kullanılır. Şarapta, ferrik bulanıklığı, oksidasyon işleminde oluşan metalleri önlemek için kullanılır. Bu içeceklerde keskin meyve lezzetlerini arttırır. Ayrıca meyve tatlısı ve meyve sularında asitli kıvamın korunmasına yardımcı olur.

Konserve gıdalarda sitrik asit, rengin, kıvamın ve görünümün korunmasına yardımcı olur.

Farmasötik Sitrik Asit

Tuz veya sıvı formdaki sitrik asit, farmasötiklerde, kişisel bakım ürünlerinde ve kozmetiklerde kullanılır. Sitrat tuzu bikarbonat ile birlikte kullanılabilir ve bir banyo bombası veya banyoda gazlı hale getirilebilir. Zelanda Dermatoloji Derneği. Alfa hidroksi losyonundaki ve kremlerdeki sitrik asit, limon ve kireçlerden veya sitrik asit içeren diğer meyvelerden elde edilir.

Ayrıca, ECAMA'ya göre ürünün koruyucu olarak ve ürün stabilitesinin arttırılması için kullanılır. br> Sitrik Asit Çözücüler

Sitrik asit, antimikrobiyal bir pestisittir ve Çevre Koruma Ajansı'na göre temizleyici, antiseptik, dezenfektan ve bakirit olarak kullanılır. Mutfak tezgahlarında, masalarda, evcil hayvanların çevresinde ve meyve veya sebze yıkamalarında kullanım için güvenlidir.

Deterjanlarda ve endüstriyel temizleyicilerde fosfat yerine sitrik asit kullanılabilir. Bu, nehirlere ve göllere eklenen çevresel kirletici olan fosfat miktarını azaltmaya yardımcı olur. Sitrik asit biyolojik olarak parçalanabilir ve çevreyi kirletmez. Çevre Koruma Ajansı'na göre karasal veya sucul yaşam için çevresel risk faktörü olarak kabul edilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır