| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Zencefil Kökü Vücut İçin Ne Yapar?

Zencefil bitkisinin kökü Zingiber officinale, baharat olarak, çeşitli gıdalarda, içeceklerde ve hatta parfüm ve sabunlarda koku arttırıcı olarak kullanılır. Aynı zamanda bir şifalı olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır ve hem Ayurveda hem de Çin tıbbı geleneklerinde 2.000 yıldan fazla süredir kullanılmaktadır. MedlinePlus'a göre zencefil kökü nispeten güvenli bir bitkidir, ancak tıbbi amaçlar için kullanmadan önce nitelikli bir sağlık uzmanına danışmak en iyisidir.

Ginger Root

Zencefil bitkisi tropik bölgelere özgüdür Asya, ancak Tıbbi Herb Bilgi web sitesine göre, Jamaika gibi diğer tropikal ortamlarda yetiştirilebilir. Zencefil bitkisinin filizlenmesine rağmen yapraklar ve çiçekler, kök veya rizom, köklerle birlikte tıbbi olarak kullanılan tek kısımdır. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, etken maddeler, uçucu yağlarda ve kökte bulunan gingeroller ve shogaoller gibi fenol bileşiklerinde bulunur.

Tıbbi Kullanım Alanları

En yaygın kullanımı Bir ilaç olarak zencefil kökü, mide bulantısı, hareket bulantısı, gaz, ishal, kolik ve sabah bulantısı gibi mide bulantısı gibi sorunlar içindir. Ayrıca, kemoterapinin neden olduğu bulantı veya ameliyatın bir sonucu olarak kullanılır. Zencefil kökü ayrıca, artritin neden olduğu eklem ağrısı, adet ağrısı ve genel kas ağrıları gibi ağrı tedavisinde de kullanılır. Geleneksel Çin tıbbında zencefil öksürük, soğuk algınlığı ve antibakteriyel madde olarak da kullanılır, bu yüzden suşi gibi çiğ balıklarla birlikte kullanılır.

Bilimsel Araştırma

Araştırmaların çoğu bulantı ve nedenlerini hafifletmek için zencefilin potansiyeline odaklanmıştır. Sonuçlar karışık, ancak hareket rahatsızlığı UMMC'ye göre en umut verici sonuçlara sahip görünüyor. 1988'de "Acta Oto-Laryngologica" da bildirilen bir çalışmada, toz zencefil kökü alan denizcilerin, plasebo alan denizcilerden daha az kusma ve terleme semptomları olduğu, ancak istatistiksel olarak daha az mide bulantısı ve vertigo semptomları bulunmadığı tespit edildi. yaygın hareket hastalığı belirtileri. MedlinePlus'a göre, zencefil kökü almanın diğer olası yararları, ameliyat sonrası bulantı, sabah bulantısı, artrit, adet ağrısı ve baş dönmesi için yapılan çalışmalarda belirtilmiştir. Zencefilin yardım etmeyi düşündüğü diğer rahatsızlıklar hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Bunlar arasında kemoterapi, soğuk algınlığı, grip, kas ağrısı, iştahsızlık, kalp hastalığı ve migren kaynaklı mide bulantısı,

Olası Komplikasyonlar

Zencefil kökü nispeten güvenli kabul edilir, ancak çok fazla almak ağız tahrişine neden olabilir , hafif mide ekşimesi, ishal veya kadınlarda aşırı adet akışı. UMMC, 2 yaşından büyük yetişkinler ve çocuklar için günde 4 gram zencefil almayı önermektedir. Hamile kadınlar günde 1 gramdan fazla almamalıdır, 2 yaşın altındaki çocuklar ise zencefil almamalıdır. Zencefil kökü almadan önce tıbbi amaçlar için doktorunuza veya uzman bir sağlık uzmanına danışın, özellikle safra taşı, kalp hastalığı, diyabet varsa veya hamileyseniz. Zencefil kökü ayrıca kan sulandırıcı veya yüksek tansiyon ilaçları kullanıyorsanız sorunlara neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com