Eğer göğsünüzde çırpınan bir his yaşadınız ya da kalbinizin “bir atışı atlamış” gibi hissetmişseniz, muhtemelen tıbbi olarak kalp çarpıntısı olarak tanımlanan şeyi deneyimlediniz. Çarpıntıların birçok nedeni olmasına rağmen, çoğumuz alkol tüketiminin bir katkı olduğunu bilmiyoruz. Çarpıntıların ne olduğuna ve alkolün nasıl dahil edildiğine daha yakından bakalım.
Tanımlar
Kalp çarpıntısı, kalbin düzensiz ve /veya kuvvetli bir şekilde atılmasının hoş olmayan hisleri olarak tanımlanabilir. Çarpıntı, düzensiz bir kalp atış hızı da içerebilir; bu, kalbinizin dakikada normal 50 - 100 atıştan daha hızlı veya daha yavaş atması anlamına gelir. Bazı çarpıntıların nedeni bilinmemekle birlikte, çoğu kalpte anormal bir kas kasılma hızı olarak tanımlanan aritmiden kaynaklanmaktadır.
Türleri
Çarpıntıya neden olan aritmi türleri şunlardır: taşikardi adı verilen hızlı kalp atış hızı (dakikada 100 atıştan büyük); fibrilasyonlar olarak adlandırılan düzensiz kalp atışları; erken kasılma olarak da bilinen erken kalp atışı (güçlü bir kalp atışı gibi geliyor) ve son olarak da kalp yapısındaki anormallikler. Çoğu aritmi türü yaşamı tehdit edici değildir, ancak nedenini belirlemek için bir doktora danışmanız gerekir.
Nedenleri
Kalp hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet dahil olmak üzere aritmiye yol açabilecek birçok şey var , aşırı aktif tiroid bezi, sigara, uyuşturucu kullanımı, stres, ilaçlar ve kafein birkaç isim. Aynı zamanda, bir süre boyunca veya düzenli olarak tüketilip tüketilmediğine bakılmaksızın veya bir defada bir veya birkaç defa mı tüketildiğinden bağımsız olarak alkol kullanımı da dahildir. Aritmi yaşadıysanız, Mayo Clinic’e göre herhangi bir alkol kullanımının gelecekte bu etkileri yaşama olasılığınızı artırabileceğini bilmek önemlidir.
Alkol
Alkol yalnızca ağırlaştırmakla kalmaz önceden var olan aritmi belirtileri, ancak bunlara da neden olabilir. Normal kalp ritmi için gerekli olan magnezyum bedenini tüketir. Bir diüretik olduğu için, uygun kalp fonksiyonu için gerekli olan elektrolitleri olumsuz yönde etkileyen dehidrasyona yol açabilir. Bir kişi ılımlı miktarda alkol tüketmişse ve ara sıra çırpınma, atma veya atılan kalp atışı yaşarsa, bu normalde endişe kaynağı olmaz.
Herhangi bir ciddi sorunu ekarte etmek için bir doktor tavsiyesi. Aritmiye neden olan bir hastalık tanısı alırsanız, alkol tüketiminin çarpıntıya bağlı rahatsızlık hissine katkıda bulunma olasılığı vardır. Kalp aritmilerine katkıda bulunan birçok kişi arasında, alkol alımı kesinlikle kontrol edilebilenlerden biridir. Son olarak, doktorunuz tarafından temiz bir sağlık faturası verildiyse ve ardından alkol tüketirseniz ve kalp çarpıntısı belirtileri hissediyorsanız, çoğu içicinin hafif rahatsızlıktan sonra bile bu rahatsızlığı yaşadığını anlayın.