| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum Sitrat ve Magnezyum Nitrat Arasındaki Fark

İsimlerindeki benzerliğin sizi aldatmasına izin vermeyin. Her mektubu bir harfle paylaşmasına rağmen, magnezyum sitrat ve magnezyum nitrat çok farklı maddelerdir. Magnezyum sitrat, genellikle müshil olarak kullanılan yaygın bir magnezyum takviyesi olsa da, magnezyum nitrat, tarımsal, ticari ve endüstriyel kullanımları olan toksik bir maddedir. Magnezyum sitrat kullanmadan önce doktorunuza danışın. Magnezyum nitrat kullanmayı planlıyorsanız, tüm taşıma ve saklama önlemlerine uyun.

Magnezyum Sitrat

Temel bir mineral olan Magnezyum, kalbinizin ve kaslarınızın düzgün çalışması için çok önemlidir. Aynı zamanda enzimleri aktive eder, kalsiyum ve diğer mineral seviyelerinizi dengeler ve düzenler, dişlerin ve kemiklerin yapışmasına katkıda bulunur. Magnezyum sitrat, sitrik asitle birleştirilmiş bir magnezyum karbonat formülasyonudur. Dulcolax dahil çeşitli marka isimleri altında tezgahın üzerine satılan magnezyum sitrat, suyu dokulardan ince bağırsağa çeken ve elimine eden suyu hiperosmotik salin laksatif görevi görür. Genellikle cerrahi işlemlerden önce hastaların bağırsaklarını boşaltmasına yardımcı olmak için kullanılır. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, magnezyum eksikliklerini, yüksek tansiyonu ve kalp hastalıklarını tedavi etmek için de kullanılabileceğini belirtti.

Kullanım ve Hususlar

Normal magnezyum sitratın yetişkin dozu 8 oz'dur. veya 240 mL, sıvı halde. Sıvı magnezyum sitratın daha lezzetli olmasını sağlamak için, onu soğutun veya suyla ya da meyve suyuyla karıştırın. Amerikan Kanser Derneği, kaybedilen sıvıları değiştirmek için kullandıktan sonra iki bardak soğuk su içmeyi önerir. Yaygın magnezyum sitrat yan etkileri arasında mide rahatsızlığı ve ishal; ishal şiddetli ise, elektrolit dengesizliği oluşabilir. Karışıklık, halsizlik, düzensiz kalp atışı, baş dönmesi, bayılma veya nefes darlığı gibi elektrolit dengesizliği belirtileri varsa doktorunuzu arayın. Drugs.com web sitesi, magnezyum sitratı bir haftadan daha uzun süre kullanmamanız gerektiği konusunda uyarır. Mide ağrınız, mide bulantınız veya kusma durumunuz varsa veya hamileyseniz veya emziriyorsanız kullanmayın. Magnezyum sitrat diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Almadan önce doktorunuza danışın

Magnezyum Nitrat

Magnezyum nitrat, doğal olarak oluşan bir mineral olan sulu bir nitromagnezit şeklidir. Renksiz, kokusuz, kristalimsi madde, petrokimyasalların ve havai fişeklerin imalatında katalizör olarak kullanılır. Suda çözünür olduğu ve bitkilere kolayca erişilebilecek bir formda magnezyum ve azot sağladığı için, magnezyum nitrat ayrıca sulama yoluyla uygulanan bir gübre olarak da kullanılır. Diğer uygulamalar arasında, havacılık endüstrisindeki alüminyum alaşımını korumak için korozyon önleyici bir madde, gıdada bir koruyucu ve keçiler için bir diyet katkı maddesi olarak kullanılması bulunmaktadır.

Toksisite

Magnezyum nitrat toksiktir ve ağrıya neden olabilir, cilt ve gözlerde tahriş ve kızarıklık. Solunduğunda, öksürüğe ve nefes darlığına neden olur. ICH World'e göre, uzun kollu bir ceket veya cüppe, eldiven, gözlük ve yüz maskesi dahil koruyucu giysiler giymeden önce kullanmalısınız. Magnezyum nitrat cildinize bulaşırsa, kontamine olan giysileri çıkarın ve bölgeyi 15 dakika boyunca sabun ve suyla yıkayın. Gözlerinizdeyse, 15 dakika boyunca soğuk suyla yıkayın. Tozu soluduysanız, derhal temiz havaya çıkın. Magnezyum nitratın içten alınması, mide bulantısına, mide ağrısına, solukluğa, nefes darlığına, siyanoza veya cilde mavi bir renk tonuna - ve olası konvülsiyonlara, sersemliğe ve ölüme neden olur. Birisi magnezyum nitrat almışsa, ICH Dünya onları kusmalarını ve acil tıbbi yardım çağrısı yapmalarını tavsiye eder. Magnezyum nitrat serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com