|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Candida Albicans Diyet

Candida veya candidiasis denilen Candida albicans, insan vücudunda yetişen genellikle zararsız bir mayadır. Vücut dengeden çıktığında, Candida kontrolden çıkar ve tedavi edilmediği takdirde tahriş edici ve hatta hayati tehlike oluşturan durumlara neden olabilir. Tedavi genellikle rahatsız edici maddelerin uzaklaştırılmasını ve maya büyümesiyle mücadeleye yardımcı olmak için gıdalar ve takviyeler eklemeyi içerir.

Candida ve Belirtileri

Candida albicans, genital /idrar yollarında yaşayan maya benzeri mikroorganizmadır ağız, boğaz ve bağırsaklar. Mayalar, insanlarda, çoğu zaman, hiçbir olumsuz etkisi olmayan insanlarda yaşarlar, ancak bağırsaktaki doğal bitki örtüsü, onları kontrol edemediğinde, aşırı büyüme meydana gelir ve bir dizi semptom yaratır. Candida ile sporcunun ayağı, sporcu kaşıntısı, bebek bezi döküntüsü, kanser yaraları, böbrek ve mesane enfeksiyonları, vajinit, vulvar döküntü, konjonktivit, saçkıran, tırnak enfeksiyonları, depresyon ve kabızlık, ishal, gaz, mide ekşimesi ve kolit gibi mide-bağırsak sorunları yaşayabilirsiniz. Eğer sağlıklı bir bağışıklık sisteminiz varsa, uygun tedavi bir tedaviye yol açar, ancak bağışıklık sisteminiz hastalık veya tedavi ile riske girerse, daha ciddi hastalıklara av düşebilirsiniz.

Nedenleri

Candida antibiyotik kullanmak, doğum kontrol hapı almak, diğer hormonları, özellikle steroid gibi immünosupresanları, diyet, alkol ve stresi kullanmaktan kaynaklanır. Şimdiye kadar en yaygın faktör, patojenik ve zararsız bakteriler arasında ayrım yapmayan geniş spektrumlu antibiyotiklerin kullanılmasıdır. Çevresel Hastalık Kaynağı tarafından bildirilen hayvan araştırması, antibiyotiklerin ve steroidlerin, dost bakterilerin yok edilmesi ve immün savunmaların baskılanması nedeniyle Candida ve patojenik bakteri kolonizasyonunda önemli artışlar yarattığını doğruladı.

Yemek için

Candida'nın kontrol altında tutulması için yiyecekleri takiben: Bol çiğ sarımsak içeren sebzeler; sığır, tavuk, balık ve yumurta gibi proteinli yiyecekler; canlı yoğurt kültürleri; spirulina ve chlorella gibi yeşil algler; fındık, tohumlar ve yağlar; ve darı, pirinç, pirinç kepeği ve yulaf kepeği gibi glüten içermeyen tahıllar.

William G. Crook, MD, "The Maeast Connection" ın yazarı, mısır, lima fasulyesi gibi yüksek karbonhidratlı sebzelerin tavsiye edilmesini, İngilizce bezelye, patates, tatlı patates, kış kabağı ve kuru ve pişmiş fasulye ve bezelye dikkatli bir şekilde yenir. Crook tüm bisküvi ve keklerin maya kullanımından kaçınarak mayalanma maddesi olarak kabartma tozu veya kabartma tozu ile yapılmasını önerir.

Kaçınılması Gereken Yiyecekler

Crook, şunlardan kaçınılmasını önerir: tüm şeker ve şekerli yiyecekler çünkü maya şekerle beslenir; genellikle rafine şeker ve diğer gizli bileşenler içeren paketlenmiş ve işlenmiş besinler; ekmekler, hamur işleri ve diğer unlu mamuller; bütün peynirlerin yanı sıra ayran, ekşi krema ve ekşi süt ürünleri; alkollü içecekler ve elma şarabı ve kök bira gibi fermente içecekler; hardal, ketçap, turşu, tat, yeşil zeytin ve tamari gibi sirke ile çeşniler ve soslar; malt sütlü içecekler, tahıl gevrekleri ve şeker gibi malt ürünleri; sosis, sosisli sandviç ve sığır eti gibi işlenmiş ve tütsülenmiş etler; "all types of edible mushrooms;", 3, [[bitki çayları dahil kahve ve çay; taze hazırlanmış meyve suları hariç konserve veya dondurulmuş meyve suları; kurutulmuş ve şekerlenmiş meyveler; ve kalanların çoğu küf içerebileceği için.

Takviyeler

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, aşağıdaki günlük takviyeleri, kandida tedavisinde yardımcı olabileceğini bildirdi: 500 ila 1000 miligram dozunda C vitamini; E vitamini, 200 ila 400 uluslararası birim; ve selenyum, 200 mikrogram, iltihabı azaltmak ve bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olmak için. Aynı zamanda iltihabı azaltmaya da yardımcı olan esansiyel yağ asitleri, omega-6 ve omega 3 yağlarının karıştırılması ve günde iki kez 1.000 ila 1.500 miligram alınması şeklinde alınabilir. 50 ila 100 miligram B1, 50 miligram B2, 25 miligram B3, 100 miligram B5, 50 ila 100 miligram B6, 100 ila 1.000 mikrogram B12 ve 400 mikrogram içeren enerji sağlayan B kompleks vitaminleri alınmalıdır. Folat Kandidalı insanlarda bulunmayan kalsiyum, günde 1.000 ila 1.500 miligram ve 750 ila 1.000 miligram magnezyum ile desteklenmelidir. Yemeklerle birlikte 1 gram olan kaprilik asit, antifungal özelliklere sahip olabilir. Arılardan elde edilen bir madde olan propolis, antifungal özellikleri için sarımsak, fındık, tam tahıllar, kekik, tarçın, adaçayı ve karanfil ile birlikte eklenmelidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır