|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yoga ve Kalça Değiştirmeleri

Bazıları kalça protezi ameliyatının zayıflatıcı olduğuna ve hareketliliği büyük ölçüde etkilediğine inanıyor olsa da, birkaç aylık fizik tedavi ve bir doktorun onayı, çoğu hastanın tekrar yoga uygulamasına sahip olabilir. Yoga-Teacher-Training.org'a göre, yoga sadece kalça protezi hastaları için mümkün olmamakla birlikte, iyileşmeyi hızlandırmak, eklemi güçlendirmek ve hastanın hareket serbestliğini yeniden kazanmasına yardımcı olmak için de yardımcı olabilir.

Temel Kurallar

"oga Dergisi, kalça protezi ameliyatından sonra yoga uygulamak için çeşitli yol gösterici ilkeler önerir. Her zaman doktorunuzdan veya fizyoterapistinizden tavsiye ve açıklıklar isteyin. Size kaçınmanız gereken hareketlerin yanı sıra, kaçınmanız gereken hareketlerin bir listesini verebilir. Kalçanızı güçlendirme konusunda yardımcı olur, yoga yaparken, daima fonksiyonel bir hareket açıklığı oluşturmak için çalışmalısınız, ancak çok yakında çok fazla şey yapmaya çalışarak kendinizi asla zorlamamalısınız .. Acı çekerseniz, durun ve eğitmeninize söyleyin Neredeyse her zaman sizin için alternatif pozisyonlar sunabilecek.

Dikkat Edilecek Noktalar

Tekrar yoga yapmaya başlamadan önce, vücudunuzdaki değişiklikleri göz önünde bulundurun. Dr. Rowena Nicholson, Ce'nin direktörü Dengeli Tıp için nter, tek bir kalça protezinden sonra, çoğu hastanın diğer tarafını tercih ettiğini, bu nedenle duruş ve uyumun hatırlanması önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca yere inip tekrar ayağa kalkmanın daha uzun süreceğini de göz önünde bulundurun; Düşünülmesi gereken diğer şeyler, operasyonunuzdan bu yana geçen zaman ve kendi esneklik ve güç seviyenizdir. Son olarak, önemli bir husus doktorunuzun kullandığı cerrahi yaklaşımdır. Posterior yaklaşım, arkadan girdiği ve anterior yaklaşım, yandan veya önden girdiği anlamına gelir.

Posterior Yaklaşım

Doktorunuz posterior yaklaşımla ameliyat yaptıysa, aşağıdaki eylemler uygulanır: çıkığa neden olması en muhtemeldir: bacaklarınızı dizlerinize sokmak veya asmak; fleksiyon veya kalçalarda öne eğilme; ve iç rotasyon veya uyluklarınızı içe doğru çevirmek. Roger Cole, Ph.D. ve Yoga Journal'ın sertifikalı Yoga öğretmeni, Uttanasana veya Standing Forward Bend gibi pozlardan kaçınmayı önerir; Garudasana veya Eagle; Gamukhasana veya İnek Yüzü Pose; ve Balasana veya Child Pose. Ancak, Utthita Trikonasana veya Triangle Pose ve Virabhadrasana II veya Warrior II gibi geriye doğru bükülme duruşları ve bacağın pozisyonları size sorun çıkarmamalıdır. Posterior bir yaklaşımla kalça protezi ameliyatı geçiren herhangi bir hastanın bacaklarını üç ila altı ay boyunca geçmemesi veya bir yıl boyunca 90 derecenin üzerindeki kalçalarda öne eğilmesi önerilir.

Ön Yaklaşım

Yoga-Teacher-Training.org, Virabhadrasana I &"II, or Warrior I &", 3, [[II; Padmasana veya Lotus; ve ön kalça proteziniz varsa Baddha Konasana veya Bound Angle. Posterior cerrahiden farklı olarak, geri dönüşlerden de kaçınılmalıdır. Uyluk kemiğini ortaya çıkaran oturma pozisyonlarından, geniş kaçırılmalardan ve ameliyattan sonra bir yıl boyunca kalçanın aşırı titremesine neden olan pozlardan uzak durun. Kalça fleksörleri ve addüktörleri kuvvetlendiren herhangi bir hareketin yanı sıra, uyluklar arasında bir blok kullanan bir Tekne Poz önerilmektedir.

Diğer İpuçları

Yoga uygulayan kalça protezi hastaları için birkaç önemli ipucu daha vardır . Yoga Journal, uyluklarınızın pozlar verirken kalça soketlerine dayandığından daima emin olmak için der. Tüm ağırlığınızı her iki kalçasına da koymadığınızdan emin olun. Bir sandalye zemine girmeye alternatif olarak kullanılabilir. Kollarınıza ve çekirdeğinize odaklanan pek çok poz sandalyede yapılabilir. Kendinizi fazla abartmayın, ancak vücudunuzu hareket ettirmekten de korkmayın. Yoga sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsaldır ve her iki yönde de iyileşmeyi teşvik edebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]