Bahçecilikten hoşlananlar, mantıklı olanı üretme fikrini bulabilirler. Gerçek şu ki, kompostlama özveri gerektirir ve bunu yapmayı planlıyorsanız, aylarca her gün üzerinde çalışmaya hazır olmalısınız. Bir çöp kutusu kompost yığınını daha iyi bir şekilde tutmanıza yardımcı olacaktır, ancak aynı zamanda arka bahçenizin bir köşesine karşı da bir yığın yapabilirsiniz. Composting101.com 'a göre, kompost yığınını su kaynağının yakınına yerleştirmek sulamayı kolaylaştıracaktır.
Con: Gerekli Efor
Sürdürülebilir Bahçecilik web sitesine göre, kompostlama herkes için değildir. Bir kompost yığınının doğru çıkmasını sağlamak için, projeye zaman ve çaba harcamalısınız. Doğru ekipmana sahip olmanız ve her gün üzerinde çalışmaya istekli olmanız gerekir. Yığınızı korumazsanız, kokuya veya yığının içeriğine çekilen kemirgenler veya sineklerle ilgili problemlerle de karşılaşabilirsiniz.
Pro: Geri Dönüşümün İyi Yolu
Kompostlama Çöpe atılacak eşyalardan kurtulmanın iyi bir yolu. Discovery’nin Planet Green web sitesine göre, kahve tarlaları, çay poşetleri, eski tahıl ve tuzlu kraker, fındık kabukları, ıslak kağıt havlular ve kullanım süresi dolmuş otlar ve baharatlar dahil olmak üzere mutfaktan çok sayıda öğeyi geri dönüştürebilirsiniz. Ayrıca pamuk topları, eski lif kabağı, kalem talaşı ve kurutucu tüyü gibi sıra dışı şeyleri de kompostlayabilirsiniz. Hatta evcil hayvanınızın kürkünü ve saçınızı saç fırçanızdan bile kompostlayabilirsiniz.
Con: Yalnızca Bazı Havada Çalışır
Karlı, soğuk hava kompostlama için ideal değildir. Kompost yığınını sulamadığınız sürece nemli kalması için çok kuru hava yoktur. Uzman bahçe sitelerine göre Composting101.com, organik malzemelerin bozulmaya devam etmesini sağlamak için kompost yığınınızın kış boyunca bol miktarda güneş ışığı aldığından emin olmanız gerekir. Veya kompost haznesini iç mekanlarda, bir sundurma veya kapalı sundurma veya seraya taşımanız gerekebilir.
Pro: Çevresel Faydalar
Kompostlama, toprağı temizleyebilir ve EPA'ya göre kirlenmeyi önleyebilir. Kompostlama sadece fakir toprakların yenilenmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ahşapta ve toprakta bulunan kimyasalları ve koruyucu maddeleri aşındırabilir ve bozabilir. Kompostlama, gübre ihtiyacını azaltır, çünkü kompostun kendisi bitkilerin büyümek ve gelişmek için ihtiyaç duyduğu besinler bakımından zengindir.
, , ] ]