|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sinir Hasarı ve B12 Vitamini

B vitamini kompleksi üyesi olan B12 Vitamini, temel bir vitamindir. Vücudunuz esansiyel vitamin üretemez, ancak normal biyolojik işlev için onları gerektirir. Tipik olarak, vücudunuz idrarınızda fazla miktarda B vitamini salgılar, ancak karaciğeriniz yıllarca B12 vitamini depolayabilir. B12 vitamini kronik eksikliği mağazalarınızı tüketebilir ve sinir hasarı da dahil olmak üzere çeşitli olumsuz etkilere neden olabilir.

B12 Vitamini İşlevleri

Vücudunuzun kırmızı kan hücrelerinin üretimi için B12 vitamini, DNA sentezi ihtiyacı ve Diyet Takviyeleri Ofisi raporları, nörolojik fonksiyonun korunmasını sağlar. Kobalamin olarak da bilinen B12 Vitamini, vücudunuzun DNA, RNA, hormonlar, lipitler ve proteinlerin sentezi de dahil olmak üzere yaklaşık 100 farklı fizyolojik süreçte kullandığı metiyonin sentezinde önemli bir rol oynar. Bu bileşiklerin üretiminin kritik bir parçası olan B12 vitamini, vücudun hayatta kalmak için yeterli enerji ve hücresel bileşenlere sahip olmasını sağlar. Vücudunuz karaciğerin rezervlerinden faydalanarak B12 vitamini üzerindeki geçici eksikliklerin üstesinden gelir.

B12 Vitamini ve Sinir Hasarları

Sinir sisteminizin düzgün çalışması ve bakımı için B12 vitamini gerekir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, hafif eksiklik bile sinirlilik, uyuşukluk ve ekstremitelerinizde anormal bir karıncalanma hissi gibi nörolojik işlev bozukluğu belirtilerine yol açabilir. Ciddi ve kronik B12 vitamini eksikliği, kalıcı sinir hasarına ve nörolojik fonksiyon ve duyum kaybına neden olabilir. B12 vitamini olmadan sinir sisteminiz sinir uyarılarını iletemez veya uygulanabilir bir işlevi sürdüremez. Bu yetersizlik hızla sinir hücresi hasarına ve bozulmasına yol açar. Yaşlı hastalar zayıf beslenme ve sindirim sistemindeki bir işlev bozukluğu nedeniyle B12 vitamini eksikliği için sık sık risk altındadır. Vejeteryanlar, emilim bozukluğu hastalarından muzdarip hastalar, HIV hastaları ve yeme bozukluğu olan insanlar da B12 vitamini eksikliği riski altındadır.

B12 Vitamini Gereksinimleri

Vücudunuzun B12 vitamini almasını sağlamak için Diyet Takviyeleri, vitamin için önerilen günlük ödenekleri belirtmiştir. Bu ödenekler yaşınıza, cinsiyetinize ve hamile ya da emzirdiğinize göre değişir. Yeni doğanlar günde 0.6 mcg gerektirir ve bu değer yetişkinliğe kadar yavaşça artar. Her iki cinsiyetin yetişkinleri için günde 2,4 mcg B12 vitamini gerekir. Hamile kadınlar için 2.6 mcg gerekirken, emziren anneler günde 2.8 mcg B12 vitamini tüketmelidirler.

B12 Vitamini Kaynakları

B12 Vitamini birçok ette, özellikle et ve kümes hayvanlarında bulunur. Süt ürünleri yemek veya süt içmek de size B12 vitaminini sağlayabilir. Yumurtalar ve kabuklu deniz hayvanları aynı zamanda mükemmel bir vitamin kaynağıdır. Bazı durumlarda, doktorunuz vücudunuza yeterli B12 vitamini sağlayan sentetik olarak üretilen vitamin B12 takviyeleri almanızı önerebilir.

B12 Aşırı Dozu

Çok fazla B12 vitamini almak, doz aşımı ve çeşitli yan etkileri. Deri döküntüsü veya hırıltısı oluşursa, derhal doktorunuza danışın, Mayo Clinic uyarır. Bu işaretler ciddi bir durumun belirtileri olabilir. B12 vitamininin diğer yan etkileri ishal ve hafif cilt tahrişini ve kaşıntıyı içerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]