| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

6 Temel Mineraller

Vücudunuzun sağlıklı çalışması için gerekli mineraller iki çeşittir: iz mineralleri veya vücudun sadece az miktarda ihtiyaç duyduğu mineraller ve makromineraller - daha büyük miktarda gerekli olan mineraller. Çok çeşitli gıdaların sağlıklı beslenmesi, ihtiyacınız olan tüm mineralleri sağlayabilir veya bir doktor herhangi bir mineral eksikliği için bir mineral takviyesi önerebilir.

Kalsiyum

Kalsiyum, vücudunuzdaki en bol mineraldir, University of Maryland Tıp Merkezi'ne göre, güçlü kemik ve dişlerin geliştirilmesi ve korunması için gereklidir. Vücudunuzdaki kalsiyumun yaklaşık yüzde 99'u kemiklerinizde ve dişlerinizde depolanır. Kalsiyum, yeterli emilim için fosfor, magnezyum ve D ve K vitaminlerinin varlığını gerektirir. Kalsiyum eksikliğiniz varsa, osteoporoz, hipertansiyon, yüksek kolesterol ve raşitizm gibi durumlara neden olabilir veya katkıda bulunabilir. Kalsiyum bakımından zengin diyet kaynakları arasında peynir, süt, yoğurt, badem, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, istiridye ve sardalya sayılabilir. Tahıllar, meyve suları, pirinç sütü ve soya sütü gibi birçok yiyecekler kalsiyumla takviye edilir.

Klorür

Klorür, asit-baz dengesini korumak için sodyum, potasyum ve karbon dioksit ile çalışan bir elektrolittir. vücudunuzda ve vücut sıvılarının doğru dengesini sağlamak için MedlinePlus. Yüksek klorid seviyeleri dehidrasyon veya solunum alkalozu gibi koşulların varlığını gösterebilir. Düşük klorid seviyeleri Addison hastalığı, konjestif kalp yetmezliği ve kusma gibi durumlardan kaynaklanabilir. Diyetteki klorür kaynakları sofra tuzu veya deniz tuzu, domates, kereviz, zeytin ve deniz yosunu içerir. Önerilen günlük gereksinim yaşa, cinsiyete ve sağlık durumuna göre değişir.

Magnezyum

Magnezyum, kemik ve dişlerin oluşumu için ve sinirlerin ve kasların normal çalışması için gerekli olan temel bir mineraldir, Merck El Kitapları Çevrimiçi Tıbbi Kütüphane. Vücudunuzdaki enzimlerin çoğunun düzgün çalışması için magnezyum gereklidir. Çok az magnezyum uykululuk, kas spazmları, bulantı ve nöbetlere neden olabilir. Çok fazla magnezyum düşük tansiyona, solunum zorluğuna ve kalp durmasına neden olabilir. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı tarafından bildirildiği gibi magnezyum için diyet alımı halibut, beyaz fasulye, yulaf kepeği, ıspanak, kaju fıstığı ve Brezilya fıstığı gibi gıdalarda bulunabilir.

Fosfor

Fosfor, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre vücudunuzdaki en bol miktarda bulunan mineral, güçlü dişler ve kemikler oluşturmaya, böbreklerdeki atıkları filtrelemeye ve vücudunuzun enerji depolamasına ve kullanmasına yardımcı oluyor. Fosfor doku ve hücre büyümesinde ve onarımında aktif rol oynar. Fosfor için ana diyet kaynakları süt ve etlerdir. Günlük yeterli miktarda kalsiyum ve protein içeren diyetler, gerekli miktarda fosfor sağlayacaktır. Çok fazla veya çok az fosfor insidansı nadirdir.

Potasyum

Potasyum kas-sinir iletişiminde ve atıkları hücrelerden dışarı taşırken besin maddelerinin hücrelere taşınmasında aktiftir. Addison hastalığı, böbrek yetmezliği veya kan transfüzyonu, potasyum seviyesinin yükselmesine neden olabilir. Düşük potasyum seviyelerinin nedenleri arasında Cushing sendromu, kronik ishal, kusma ve diüretikler bulunur. Potasyum içeren yiyecekler arasında muz, armut, şeftali, üzüm, domates suyu, derili tatlı patates, kabak, yeşil fasulye, havuç, hindi, yoğurt ve dondurma yer almaktadır.

Sodyum

Sodyum sizin için önemlidir. Vücut, uygun sıvı dengesini sağlamak, sinir uyarılarını iletmek ve kas kasılma ve gevşemesine yardımcı olmak için kullanılır. Çok fazla sodyum böbrek hastalığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve felç gibi sorunlara yol açabilir. American Heart Association'a göre, işlenmiş ve hazırlanmış gıdalarda, çeşnilerde, çorbalarda ve domates sosunda sodyum bulunur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com