| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Elektrolit Dengesizliği ve Magnezyum

Elektrolitler vücudunuzda elektrik yükü bulunan mineralleri ifade eder. Kalsiyum, magnezyum, potasyum, klorür ve sodyum en yaygın elektrolitlerden bazılarıdır. Optimal sağlık, kanınızdaki ve dokularınızdaki bir elektrolit dengesi gerektirir. Böbrekleriniz bu dengeyi sağlamada önemli bir rol oynamaktadır. Magnezyum dahil, bu minerallerden herhangi birinin yetersiz düzeyde olması, hafif veya ciddi semptomlara neden olabilir.

Elektrolit Dengesi

Vücudunuzda uygun düzeyde bir elektrolit seviyesini korumak için, kanınızdaki miktarlar içinde kalmalıdır. normal bir seviye. Normal yetişkin aralığı 4.4 ila 5.5 mEq /L kalsiyum, 97 ila 107 mEq /L klorür, 3.5 ila 5.3 mEq /L potasyum, 1.5 ila 2.5 mEq /L magnezyum ve 136 ila 145 mEq /L sodyumdur. mEq /L, litre başına düşen milivilimleri ifade eder. Kan dolaşımınızdaki bu minerallerin çok az veya çok fazlası vücudunuzdaki bir elektrolit dengesizliğini yansıtıyor.

Dengesizlik Riskleri

Aşırı miktarda vücut sıvısı kaybı, elektrolit dengesizliğinin en yaygın nedenidir. Uzun süreli terleme, ishal veya kusma, elektrolit dengesizliği gelişme riskinizi artırabilir. Bir dengesizlik, kas spazmı, uyuşukluk, seğirme, uyuşukluk ve halsizlik gibi çeşitli semptomlara neden olabilir. Daha ciddi yan etkileri arasında konvülsiyonlar, sinir sistemi bozuklukları ve kemik bozuklukları yer almaktadır.

Magnezyum

Vücudunuzdaki her organ magnezyum gerektirir. Bu besin maddesi kalsiyum, potasyum, çinko ve bakır gibi diğer minerallerin seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Magnezyum sağlayan yiyecekler yeşil yapraklı sebzeleri, fındıkları ve kepekli tahılları içerir. Kalsiyum ve magnezyum emilim için birbirleriyle rekabet eder. Çok fazla magnezyum, kalsiyum emilimini kısıtlayabilir ve bu, her iki besin maddesinin de optimal seviyelerini korumayı önemli kılar. Yetişkin erkekler için günlük magnezyum önerisi günde 270 ila 400 mg arasında iken yetişkin kadınlarda günde 280 ila 300 mg arasında tüketilmelidir. Böbrekleriniz magnezyum seviyelerinin düzenlenmesinde büyük rol oynarlar. Bağırsaklarınız magnezyumun alınan yiyeceklerden veya takviyelerden emilmesinden sorumludur.

Magnezyum Seviyeleri

1.5 mEq /L'den az ve hipermagnezemi, 2.5 mEq /L'den daha büyük seviyeleri içerir. Hipomagnezemi, genellikle yetersiz beslenmenin sonucu olan bir tür elektrolit dengesizliğidir. Alkolik gibi zayıf diyetleri olan kişiler bu tür elektrolit dengesizliğine eğilimli olabilirler. Hipermagnezemi daha az görülür ve genellikle böbrek fonksiyon bozukluğu nedeniyle ortaya çıkar. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com