|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kahveden Gelen Gıda Zehirlenmesi

Gıda güvenliği giderek artan bir meseledir, ancak kahve alışılmadık bir gıda zehirlenmesi kaynağıdır. Yiyecek uzmanlarının çoğu et, süt ürünleri ve pişmiş yiyeceklerle daha fazla ilgilenirken, kahve okratoksin ve küfle kirlenebilir. Kahve içeceklerini tatlandırmak için kullanılan süt ve kremalar ayrıca gıda kaynaklı hastalıkları da bulaştırır.

Potansiyel Gıda Zehirlenmesi Kaynakları

ServSafe et, kümes hayvanları, süt ürünleri ve yumurta gibi karbonhidrat veya protein içeren yiyeceklerin bulunduğunu belirtir hastalıklara neden olma riski vardır. Bununla birlikte, herhangi bir yiyeceğin kirlenebileceğini ve hastalığa neden olacak bakteri, virüs, parazit ve mantarlar için taşıyıcı olabileceğini vurguluyor. Daha önce yiyecek hastalığı kaynakları olarak düşünülmeyen yiyecekler arasında dilimlenmiş kavunlar, kesilmiş domatesler, filizler ve işlenmemiş aromalı yağ karışımları bulunur. Ek olarak, mısır, yer fıstığı, pamuk tohumu, süt, yeşil çay ve kahve çekirdekleri mantarların kontaminasyonu için potansiyel spesifik kaynaklardır.

Toksinler ve Küfler

ServSafe'e göre, mantarlar çoğunlukla hastalığa yol açmadan yiyeceği bozar ve bunlar Hava, toprak, bitki, su ve bazı yiyeceklerde bulunur. Bazı küfler karaciğer hastalığına neden olabilen aflatoksin üretir. Gıda Güvenliği İzleme Örgütü'ne göre aflatoksinin toksisitesi, nekroz ve karaciğer sirozu ile sonuçlanır. Kahve, aflatoksin üreten kalıplar için potansiyel bir konaktır çünkü daha yüksek nem ve daha fazla yağış bulunan tropik iklimlerde yetişir. Kahve ayrıca mantarlar tarafından üretilen ve ciddi hastalıklara ve hatta ölüme neden olabilecek bir toksin olan bir okratoksin kaynağı olabilir. Yiyeceklerimiz, bu tehlikeli toksinin pişirme ile tahrip edilemeyeceğini ve kişi toksini tüketirse ölüm oranının yüksek olduğunu belirtiyor.

Aflatoksin ve Küflerden Besin Zehirlenmesi İnsidansı Yiyecekler yanlış toplanıp kurutulduğunda. Bu özellikle kahve için geçerlidir, çünkü kahvenin doğal olarak içinde büyüdüğü nemli iklim yeterli kurumayı yavaşlatabilir. İnsanlarda toksisite nadirdir, ancak Food Safety Watch'a göre kontamine yiyecek tüketme nedeniyle hastalanan hastalıklar belgelendi. Yiyeceklerimiz, düşük seviyeli kirlenmenin oldukça yaygın olduğunu, ancak tespit edilen seviyelerin yasal sınırların altında olduğunu gösteriyor.

Sütle İlgili Gıda Zehirlenmeleri

Bakteriyel kirlenme, sütle ilişkili gıda kaynaklı gıdaların en tipik nedenidir. hastalıklar. ServSafe'e göre, bakteriler gastroenterit, listeriyoz ve salmonelloz gibi hastalıklara neden olabilir. Bakteriler yiyeceğe bulaştığında, çevre koşulları ideal olduğunda hızla ürerler. Oda sıcaklığındaki yiyeceklerde ve kirlenmiş, pastörize edilmemiş süt ürünlerinde gelişirler. Ayrıca bakterileri doğal olarak barındırmayan diğer gıdalara da aktarılabilirler. Kirli süt kahve içmek için kullanılıyorsa, bu bakterilere maruz kalma riskiniz olabilir.

Güvenli Taşıma ve Saklama

Müşteri veya yemek servisi uzmanı olup olmamaya dikkat edin süt ürünleri gıdalarınızı güvende tutar ve gıda kaynaklı hastalıkları önler. Devlet düzenlemelerine uygun olan ServSafe, sütün 41 derece veya daha soğuk tutulmasını tavsiye eder. Süt ve kahveyi ısıtırken, içecek 140 derecenin üzerine ısıtılmalıdır. Son kullanma tarihlerine uyun ve süresi geçmiş sütü atın. FDA, açılmamış kaplardaki kahvenin raf ömrünün bir yıla kadar olduğunu ve açıldıktan sonra oda sıcaklığında iki ila üç ay sürebileceğini göstermektedir. Kahvenizi soğutursanız, raf ömrünü kısaltırsınız ve bu sadece iki veya üç hafta sürer, ancak donmuş kahve dört aya kadar sürebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]