| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

L-Aspartik Asit ve D-Aspartik Asit Arasındaki Farklar

L-aspartik asit ve D-aspartik asit genellikle aynı jenerik etiket - aspartik asit - altında gruplanır, ancak L- ve D-amino asit formları yapısal olarak farklıdır ve her biri spesifik işleri doldurur. L-aspartik asit, proteinleri sentezlemesine ve amonyağı detoksifiye etmesine yardımcı olduğu vücudunuzda daha bol miktarda bulunur. D-aspartik asit yetişkinlerde az miktarda bulunur ve beyin fonksiyonunu ve hormon üretimini etkiler.

Yapısal Farklılık

Bu amino asidin her iki formu aynı bileşenlerden yapılmış olsa da, atomlar birbirine bağlanır. onları birbirlerinin yansıtmalarını sağlayan bir yol. Her iki form da, bir kenara atom eklenmiş bir grup çekirdeğe sahiptir. Ellerinizdeki başparmaklar gibi, bu yan gruplar çekirdek grubun diğer taraflarına bağlanır. Bu, sol ve sağ elini kullanan, molekülün ışık bükme şeklini ifade eder. L-aspartik asit sola hafifçe bükülürken, D-aspartik asit sola hafifçe bükülür. Ayna görüntüsü şekilleri, L- ve D-aspartik asidin fonksiyonlarını belirler.

L-Aspartik Asit Rolleri

Amino asitlerin sadece biri D ve L formlarına sahiptir, fakat sadece L-amino asitleri vardır. Protein üretmek için kullanılır, Tıbbi Biyokimya'yı rapor eder. Bu, protein üretiminin L-aspartik asit tarafından doldurulan işlerden biri olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda vücudunuzdaki, amonyağı detoksifiye eden bir dizi kimyasal reaksiyon olan üre döngüsü adı verilen bir işlemdir. Diğer amino asitlerin çoğunda olduğu gibi, aspartik asit enerji için glikozu sentezlemek için kullanılabilir ve enerji üretiminde de rol oynayan oksaloasetik aside dönüşür.

D-Aspartik Asidin Görevleri

D- aspartik asit, sinir ve üreme sistemlerinde çalışır. Öncelikle beyinde ve testislerde bulunur, burada büyüme hormonu dahil hormon salınımını tetikler ve testosteron sentezini düzenler. Bir çalışma, Ekim 2009’daki “Üreme Biyolojisi ve Endokrinoloji” deki bir rapora göre, erkekler günde 12 gün boyunca takviye D-aspartik asit dozu aldıklarında, testosteron seviyelerinin anlamlı şekilde arttığını buldu. “Beslenme Araştırması”, D-aspartik asit almanın direnç eğitimine katılan erkeklerde kas gücünü artırmadığını bildirdi.

Kaynaklar ve Öneriler

Aspartik asit, vücudunuz üretebildiği için çok önemli bir amino asit değildir Her ikisi de tükettiğiniz proteinlerden oluşur. Ancak aspartik asit yağsız sığır eti, balık, yumurta ve süt ürünleri gibi yüksek proteinli gıdalarda bulunur. Diğer iyi kaynaklar arasında fasulye, mercimek, soya fasulyesi, kahverengi pirinç kepeği, fındık ve bira mayası bulunur. Yan etkiler veya toksisite ile ilişkili olmamakla birlikte, sağlık uzmanınıza danışmadan uzun süre yüksek dozda amino asit almayın. Hamile veya emziren kadınlar aspartik asit takviyesi almamalıdır, Utah Üniversitesi'ni tavsiye eder.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com