Magnezyum yaşam için gerekli temel bir mineraldir. Kas kasılması, enzim fonksiyonu, enerji üretimi, taşınımı ve protein sentezinde rol oynar. Magnezyum, koyu yeşil yapraklı sebzelerde, kuruyemişlerde, tohumlarda, baklagillerde, soyada, kepekli tahıllarda, avokadolarda ve kuru kayısılarda bulunur. Bu yiyeceklerden magnezyumun aşırı doz alınması nadirdir, çünkü vücut fazla miktarda bulunur. Bununla birlikte, takviyelerden veya diğer maddelerden yapılan yüksek dozlar belirli tehlikelere yol açabilir.
Toksisite Nedenleri
Magnezyum toksisitesi genellikle takviyeden veya müshil kullanımından kaynaklanır. Magnezyum sitrat, magnezyum glukonat ve magnezyum laktat gibi magnezyum takviyeleri alan veya fazla miktarda magnezyum sütü magnezyum sütü veya Epsom tuzunu tüketen, özellikle böbrek sorunları varsa ve aşırı magnezyum kandan alınamıyorsa, aşırı doz alabilir.> Yan Etkiler
Yüksek doz magnezyum sağlık sorunlarına neden olabilir ve ciddi yan etkilere neden olabilir. Yaygın semptomlar arasında ishal ve mide rahatsızlığı bulunur. Ayrıca bulantı, kusma, zihinsel karışıklık ve diğer mineral eksikliklerini de geliştirebilirsiniz. Ayrıca, magnezyum emilimi için kalsiyum ile rekabet eder. Sonuç olarak, yüksek doz magnezyum yeterli kalsiyum emilimini önleyebilir ve osteoporoz gibi hastalıklarda görülen kalsiyum eksikliğine yol açabilir. , hipotansiyon olarak adlandırılır. Bu durum yavaşlamış kalp hızı, böbrek fonksiyonlarının bozulması, solunum sıkıntısı veya yetersizliği, koma, kalp durması ve ölüm gibi diğer tehlikelere yol açabilir.
Obstetrik Tehlikeler
Magnezyum sülfat, erken doğum eyleminde ve öncesi tedavi tedavisinde kullanılır. -eclampsia. Güvenli Tıp Uygulamaları Enstitüsü'ne göre, hastalar aşırı doz aldıktan sonra solunum durması geçirdiler. Ayrıca, "Amerikan Anne Çocuk Hemşireliği Dergisi" nin 2004 tarihli sayısında yayınlanan bir çalışmada, hastaların bulantı, baş ağrısı, kas zayıflığı, kan basıncı düşmesi, solunum sıkıntısı, tam kalp blokları ve kalp durması geçirdiği 52 kaza sonucu aşırı doz vakası bildirilmektedir. Fetüsün kalp atış hızı da düşebilir.
Tavsiye Edilen Alım
Bu tehlikelerden kaçınmak için, Tıp Enstitüsünün Gıda ve Beslenme Kurulu, sağlık çalışanlarının her biri için günde 350 miligram tolere edilebilir üst alım seviyesini önerir. 9 yaş. Bu seviye, zarar veya risk oluşturmaması muhtemel en yüksek seviyedir. Takviyeler için, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, ergen ve yetişkin erkeklerin günde 270 ila 400 miligram, kadınların da 280 ila 300 miligram takviye ettiğini göstermektedir. Pediatrik takviyeler için bir doktora danışın.