Nitrik oksit, bir nitrojen atomu ve bir oksijen atomu içeren bir gazdır. Yiyeceklerde veya içeceklerde bulunmaz; Bununla birlikte, gıdada bulunan bazı maddelerin tüketimi, vücudun daha nitrik oksit üretmesini sağlar. “Diyetetik Uygulama El Kitabı” na göre, nitrik oksit önemli bir vazodilatör ve nörotransmiterdir ve uygun bağışıklık sistemi işlevi için gereklidir. Vücutta, amino asit arginininden nitrik oksit sentaz enzimi ile üretilir.
Kırmızı Et
Kırmızı et, bir arginin kaynağıdır, MedLinePlus'a göre. Kırmızı et sadece sporcular için ideal bir besindir, çünkü sadece nitrik oksit “Diyetetik Uygulama El Kitabında” belirtildiği gibi egzersiz performansını artırabilir, aynı zamanda tüm esansiyel amino asitleri içeren mükemmel bir protein kaynağıdır. Ek olarak, kırmızı et bir demir ve çinko kaynağıdır. Demir, sağlıklı kırmızı kan hücreleri için esastır, çinko ise iyileşmeyi teşvik eder ve sağlıklı hormon seviyelerini düzenler.
Karides
Karides Hawaii Üniversitesi'ne göre bir arginin kaynağıdır. Ek olarak, Ulusal Deniz Balıkçılığı Servisi, vücudunuzdaki antioksidan enzimlere dahil edilen bir eser element olan selenyumda karidesin çok yüksek olduğunu bildirmektedir. Diğer deniz mahsulleri gibi karides de omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Bu besinler, optimal beyin gelişimi, kalp hastalıklarına ve kansere karşı korunma ve ruh hali düzenleme dahil birçok sağlık yararıyla ilişkilidir.
Kuruyemiş ve Tohumlar
Hawaii Üniversitesi fındık ve tohumların da kaynak olduğunu bildirmektedir nitrik oksit öncü argininin. Protein ve yağda konsantre olurlar, ancak fındık ve tohumlardaki yağlar kalp sağlığı açısından doymamış bir türdür. Kuruyemişler ve tohumlar çinko ve kalsiyum da dahil olmak üzere birçok vitamin ve mineral kaynağı olma eğilimindedir. İkincisi, kas kasılması ve sağlıklı kemikler ve dişler için esastır.
Karpuz
Karpuz, amino asit sitrülinde yüksektir. Vücutta sitrülin, sonuçta nitrik oksit üretmek için kullanılan arginine dönüştürülür. “Beslenme” Mart 2007 sayısında yayınlanan bir araştırma, sağlıklı yetişkin insanlar tarafından karpuz suyu tüketiminin kan arginin düzeylerinde önemli artışlara yol açtığını buldu. Kullanılan dozlar, üç hafta boyunca günde 780 ve 1560 gram karpuz suyu idi; bu, sırasıyla günde yaklaşık 1 ve 2 gram sitrüline eşdeğerdir. Meyve suyunu vermeyen gruba kıyasla, düşük ve yüksek doz gruplarında kan arginin düzeyleri sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 22 oranında artmıştır.