| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ayurveda & Alkaline Foods

Ayurveda, Işık Çemberleri web sitesinde yer alan bir makaleye göre, optimum sağlık ve refah için zihin, beden ve ruh arasındaki dengenin öncülüne dayanan bütünsel bir şifa sistemidir. Ayurveda'da, yiyecekler, hastalıkları önleyebilen ve tedavi edebilen, ilaç olarak anlaşılmaktadır. Asit oluşturan yiyecekler, Batı'daki diyetlerin büyük bir bölümünü oluşturur ve modern hastalıkların ve hastalıkların temel nedeni olarak düşünülür. Alkali gıda alımınızı artırarak sağlığınızı iyileştirebilir ve vücudunuzun uygun alkali ve asit pH seviyelerini yenileyebilirsiniz.

Ayurveda Diyet

Ayurveda felsefesi, doshas veya yaşam uyumsuzluğu olduğunda hastalık ve hastalığın tezahür ettiğini öğretir. enerji oluşur. Her biri karşılık gelen elemanlara sahip üç alan var. Vata'nın havası var; Pitta'da ateş ve su, Kapha, su ve toprak vardır. Bir bireyin kişilik özellikleri, güçlü ve zayıf yönleri doshalarına göre sınıflandırılır ve bir Ayur Dengesi makalesine göre, yiyecekler ayrıca tuzlu, tatlı, ekşi veya acı olsun tatlarına göre sınıflandırılır. Sıkılaştırma ve keskinlik ayrıca yiyecek türlerini de belirler. Dengesizlikler diyetinize belirli yiyecekler eklenerek düzeltilebilir. Yoğurt ve salata gibi yiyecekler aşırı ısınmış bir Pitta dosha'yı soğutur ve yağlı yiyecekler Vata dosha'nın aşırı kuru hava elementi için yağlama sağlar.

Gıda Dengeleme

Ayurveda gıdaları, optimum sağlık için baskın dosha ile dengeyi yeniden kurar ve sağlık. Holistik bir Online makalesi, dosha dengesizliklerinin meydana gelme şeklini ayrıntılı olarak anlatmaktadır. Örneğin, Pitta dosha'nın dengesizliği çok fazla ateş varsa ortaya çıkabilir ve nesneye göre suyun buharlaşmasına neden olan yeterli su yoktur. Pitta’nın ateşini çok fazla su söndürüyor. Böyle bir durumda, baharatlı sıcak, soğuk yiyecekler veya sulu yiyecekler, Pitta dosha'nın dengesini geri getirmek için tüketilebilir. Bu teori tüm doshalar ve bunlara karşılık gelen elementler için geçerlidir.

Asidik Diyetler

Enerji İçin Enerjileştirme, toplumsal değişimleri ve modern olmayan günlük yaşamın hızlı temposunu, istenmeyen diyet seçimleri için nedensel bir faktör olarak nitelendirdi. Batı'daki diyetlerin çoğunluğu beyaz ekmek, mikrodalgaya hazır yemekler, süt ürünleri, şekerli atıştırmalıklar, alkol, karbonatlı içecekler, kahve ve yüksek oranda doymuş yağlar ve et gibi rafine, işlenmiş ve abur cuburlardan oluşuyor. Yüksek derecede asitli olan bu yiyecekler, hastalıkların ve hastalıkların tezahürü için verimli bir zemin sağlarlar.

Alkali Asit Dengesi

Diyetiniz asitli tip gıdalardan oluştuğunda, asit-alkali dengesi bozulur ve sağlığınız üzerinde zararlı bir etki. Asitli sıvılar vücudunuzun hücrelerini satarak baş ağrıları, halsizlik ve zayıf bir bağışıklık sistemine neden olur ve sizi soğuk algınlığına ve gribe karşı duyarlı bırakır. Alkali gıdalar, Natural Therapy Info makalesine göre alkalilikte biraz daha yüksek olan hücrelerinizin sağlığını destekler. Hastalık ortaya çıktığında, pH seviyeniz 7.0'ın altına düşer. Asidik seviyeler yükselmeye devam ederse, pH seviyelerini düşürürse, vücudunuz alkalin kaynaklarını hayatta kalmak için yakmak zorunda kalır. Vücut doğal olarak alkali üretmez, bu nedenle vücudunuzun sağlıklı bir asit alkali dengesini korumasına yardımcı olmak için önemli miktarda alkali oluşturan yiyecekler yemek çok önemlidir.

Yemek Oranları

Yemekler yüzde 80 ila 70 oranında oluşmalı alkali oluşturan yiyecekler ve yüzde 30 ila 20 asit oluşturan yiyecekler. Bütün yiyecekler, taze sebzeler, bademler, yeşil sular, mercimek, doymamış sağlıklı yağlar ve saf su alkali oluşturan yiyeceklerin örnekleridir. Avokado, limon, limon, karpuz, domates, greyfurt ve ravent hariç tüm meyveler, Energize For Life web sitesindeki alkalin gıda rehberine göre asittir. Muz ve elma gibi birçok meyve alkali olmasına rağmen, bir kez tüketildiklerinde asidik hale gelirler. Turunçgiller asitlidir ancak bir kez yenildiğinde alkalize olur. Alkalilik için yiyecek seçerken bunu aklınızda bulundurun, çünkü diğer yiyecek türleri de metabolize olduktan sonra değişebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com