Astım hastaları, şnorkel malzemeleri takmadan ve suya atlamadan önce tereddüt edebilirler. Şnorkelle yüzmeye neden olan uyaranlar - egzersiz, tuzlu su sisi, soğuk su ve klostrofobi hissi gibi - astım ataklarını tetikleyebilir. Hiçbir şnorkel, şnorkelinde yanlışlıkla tuzlu su solumaktan hoşlanmazken, bu özellikle astımlı bir kişi için tehlikelidir. Kuru bir şnorkel adı verilen bir dişli parçası, şnorkelde az miktarda veya hiç su olmamasını sağlar. Herhangi bir su şnorkel borusuna sızmayı başarırsa, şnorkel solumadan önce bir mekanizma onu kanalize eder. Dalış yaparken şnorkelin üstündeki bir şamandıra valfi kapanır, böylece su girmez.
Gear Up
Su için giyin. Maskeni ve şnorkeli yerleştir. Bir tekneden şnorkelle yüzüyorsanız, tekneye girdikten sonra yüzgeçlerinizi takın. Kıyıdan şnorkel yapıyorsanız, onları bel derinliğinde suya sokmayı deneyin. Soğuk su şokunun bir saldırıyı tetikleyeceğinden endişelenen astımlılar bir wetsuit giymelidir.
Kendinizi suya batırın. İçeri girdikten sonra şnorkelle nefes alıp verirken kendinizi yeniden tanırken yüzünüzü bırakın. Bir hamakta yatarsanız rahat, yavaş nefes alın. Ağzınızı çok sert tutmayın ya da ağrılı bir çeneniz olsun.
Şnorkel arkadaşınızın veya grup liderinizin görüşünün içinde kalın. Bu herkes için, ama özellikle astımlı insanlar için önemlidir. Arkadaşınızla pratik yapın, böylece astım krizi geçirdiğinizi gösteren işaretlerin farkında olur.
İpucu
Maskenizi deneyin ve başlamadan önce şnorkel ile nefes alıp verin. suda. Bu, güveni arttırır ve panik atakları azaltır. Bir inhalatör kullanıyorsanız, yanınızda olması için teknede yanınıza alın. Can yeleği veya başka bir yüzdürme yardımcısıyla dalış yapmak rahatınızı ve rahatlama yeteneğinizi artırabilir. Kuru şnorkel endişelerinizi gidermek için yeterli değilse, Astım Özgürlük Şnorkeli adı verilen bir ürün, şnorkelde astım ilacını içerir.
Gerekenler
br>
maske
yüzgeçler
mayo veya wetsuit
, , ] ]