Mısır, 3400 B.C. gibi erken bir tarihte Meksika veya Orta Amerika kültürlerine kadar izlenebilir. Mısır'ın yetiştirmesi kolaydır ve yüksek protein ve karbonhidrat içeriğine sahiptir, bu da onu bugün dünyanın pek çok yerinde bir elyaf haline getirir. Amerikalılar her yıl 25 kilo mısır tüketiyorlar. Yarım fincan veya 4 ons konserve pişmiş mısırın 89 kalorisi vardır.
Kavram Yanılgıları
Konserve sebzelerin taze veya dondurulmuş sebzelerle aynı besin değerine sahip olmadığı söylenir. Illinois Üniversitesi Gıda Bilimi ve İnsan Beslenmesi Bölümü tarafından yapılan 1997 tarihli bir araştırmaya göre, konserve meyve ve sebzeler taze ve dondurulmuş çeşitlerle besleyici olarak karşılaştırılabilir.
Yağ ve Protein
mısır servis yapmak çok az yağlı bir besindir. Konserve pişmiş mısırda doymuş yağ bulunmaz. Pişmiş mısır konservesinden bir porsiyon size 3 gram protein sağlar.
Sodyum ve Kolesterol
Mısırın kolesterolü yoktur. Konserve pişmiş mısırdaki sodyum içeriği, satın aldığınız mısırın türüne ve markasına bağlıdır. Düşük veya düşük sodyum ve tuz eklenmemiş çeşitler satın alınabilir. Ortalama olarak, normal konserve mısır porsiyonu, önerilen günlük sodyum değerinin yüzde 10'unu veya daha fazlasını içeren 250 miligram veya daha fazla sodyum sağlayacaktır.
Vitaminler ve Mineraller
Pişmiş mısır konservesi A ve E vitaminleri içeren B vitaminleri bakımından zengindir. Mısır, fosfor, magnezyum, manganez, çinko, bakır, demir ve selenyum minerallerine sahiptir. Mısırda az miktarda potasyum da bulunur.
Sağlık Faydaları
Konserve pişmiş mısırdaki folat ve lif, kalbi sağlıklı bir besin yapar. Folatın günlük değerinin yüzde 100'ünün (veya DV'nin yüzde 100'ünün) tüketilmesi, Amerikalıların maruz kaldıkları kalp krizi sayısını her yıl yüzde 10 azaltacağı tahmin edilmektedir. Mısırdaki B vitaminleri, adrenal bezleri ve lipit metabolizmasını desteklemeye yardımcı olur. Mısırda B1 vitamini olarak da bilinen Thiamin, bellek işlevi desteğine bağlanmıştır.
Önleme /Çözüm
Evde satın alınsa da konserve de olsa, konserve gıdaların kalitesi gıda kalitesi ve besin değeri için çok önemlidir. Ticari olarak konserve edilmiş mısır genellikle konserve bitim tarihine sahip olacak ve bu tarih konserve tarihinden itibaren iki ila beş yıl arasında olacaktır. Hastalığa karşı korunmak ve beslenme bütünlüğünü sağlamak için kötü şekilde kurumuş, şişkin, paslı veya sızdıran kutuların atılması iyi bir uygulamadır.