|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Protein ve Şişlik Eksikliği

Proteinler vücudunuzun yüzde 75'ini oluşturur. Karaciğeriniz ve diğer dokularınız, her gün diyetinizde protein içeren yiyeceklerin yapı taşlarını kullanarak yeni proteinler üretir. Kwashiorkor veya beslenme ödemi sendromu, doku şişmesi ve diğer açlık semptomları ile derinden düşük protein alımı ile karakterize tıbbi bir durumu tarif eder. Beslenme ödemi sendromu en sık bebeklerde ve küçük çocuklarda görülür; Amerika Birleşik Devletleri'nde nadir görülür, ancak gelişmekte olan ülkelerde yaygındır.

Protein Gereksinimleri

Vücudunuzun normal üretim seviyelerini korumak için her gün önemli miktarda diyet proteini alması gerekir. Vücudunuzdaki proteinlerin sınırlı bir faydalılık süresi olduğundan, ciroya ayak uydurmak için yeni protein üretimi gereklidir. Önerilen günlük protein alımı, erkekler için 56 g, kadınlar için 46 g'dır. Çocukların protein gereksinimleri yaşa göre değişir. Yaşamın ilk yılında bebekler günlük 9 ila 11 g proteine ​​ihtiyaç duyar. 1 ila 8 yaş arası, günlük protein gereksinimleri 13 ila 19 g arasındadır. Protein ihtiyacı, çocukluk ve ergenliğin geri kalanı boyunca yetişkin seviyelerinde artmaya devam etmektedir. Kwashiorkor tipik olarak diyet protein eksikliği ve normal ila yüksek karbonhidrat alımı ile ortaya çıkar. Büyük oranda tahıllarda bulunan kültürler sıklıkla yüksek oranda beslenme ödemi sendromuna sahiptir.

Protein Eksikliği Teşhisi

Yeterli miktarda diyet proteini tüketilmemesi, yeni protein üretimini yavaşlatır ve sonunda kan dolaşımınızda anormal derecede düşük bir seviyeye yol açar. Doktorunuz bir eksiklik olup olmadığını taramak için toplam kan protein seviyenizi kontrol edebilir. Toplam protein seviyeniz normalde desilitre kan başına yaklaşık 6,0 ila 8,3 g'dır; normal aralık bir test laboratuarından diğerine biraz değişebilir. Düşük toplam protein seviyesi, protein yetersiz beslenmesi ve karaciğer veya böbrek hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli tıbbi durumlarda ortaya çıkar. Düşük kan proteini seviyesine neden olan herhangi bir koşulda şişme veya ödem oluşabilir.

Şişlik Mekanizması

Kanınız su, kan hücreleri, proteinler ve diğer çözünmüş kimyasallardan oluşur. Çözünmüş proteinler kan dolaşımınızdaki suyu tutarak, vücut dokularınıza sızmasını önler. Kan proteini anormal derecede düşük seviyelere düştüğünde, dolaşımınızdan dokularınıza su sızar ve şişmeye neden olur. Kwashiorkor ile, kan dolaşımınızdaki sodyum ve potasyum seviyeleri dengesiz hale gelir ve doku şişmesine daha fazla katkıda bulunur.

Önleme

Yeterli miktarda protein içeren gıda alımını içeren dengeli bir beslenme, besinsel protein eksikliğini önler. Beslenme planınız için iyi protein kaynakları yağsız süt, yoğurt ve peynirdir; yağsız kırmızı etler; balık ve deniz ürünleri; ve fındık, tohumlar ve kuru fasulye. Sıkı bir vegan diyeti uygularsanız, gerekli tüm protein yapı taşlarının veya amino asitlerin yeterli alımını sağlamak için çeşitli protein kaynakları dahil ettiğinizden emin olun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır