|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Onsta Ne Kadar Protein Böbrek Hastalarının Günde Yiymesi Gerekir?

Yeni tanı konan hastaların çoğunda ne kadar protein tüketmeleri gerektiği konusunda soruları vardır. Çabuk cevap yoktur, çünkü bazı hastalar proteini sınırlandırmak zorunda kalırken, diğer hastalar yüksek miktarlarda düşük kolesterol proteini yemelidir ve bazılarının bu konuda endişelenmesine gerek yoktur. Bu soruyu nefrologunuzla paylaşın, çünkü size hangi kategoriye girdiğinizi söyleyebilir.

Protein Kısıtlama

Böbrek hastalığının erken evrelerinde hastalar genellikle yüksek idrar proteinine sahiptir. Sağlıklı insanların böbrekleri proteinlerin idrarın içine dökülmesini önlerken, yaralı böbrekler bu işlevi etkili bir şekilde yerine getiremez. Proteinleri kandan idrar içine süzme işlemi böbrek hastalığının ilerlemesini hızlandırır. Doktorlar, bu tür hastalara protein kilolarını kilogram vücut ağırlığı başına 0,8 g ile sınırlamalarını önerebilirler. Bu tavsiye çocuklara, diyaliz hastalarına veya nakillere yaklaşanlara verilmez.

Miktarlar

Bir kilogram vücut ağırlığı rehberi başına 0.8 g protein 120 lb anlamına gelir. protein. 130 lb. protein. 150 lb.

Hemodiyaliz Hastaları

Hemodiyaliz hastaları artık böbrek fonksiyonlarını korumaya çalışmadığından protein kısıtlaması bir sorun değildir. Hemodiyaliz bazı amino asitleri kandan uzaklaştırdığı için, bu hastalar düşük kolesterol, tavuk veya balık gibi yüksek proteinli yiyecekler yemeye teşvik edilir. Baklagiller ve diğer yüksek proteinli yiyecekler genellikle sınırlıdır, çünkü çok fazla potasyum ve fosfor içerirler. Diyaliz sırasında yemek yemeniz gereken spesifik protein miktarı kişiden kişiye değişebiliyor, bu nedenle nefroloğunuza danışın.

Yemeklerinizi asla değiştirmeyin veya nefrologunuzla görüşmeden takviye almayın. Laboratuvar sonuçlarınız, kan basıncınız ve fiziksel muayeneniz hangi besinlerin sizin için güvenli olduğunu belirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]