| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ağırlıklı ve Basınçlı Yelek Arasındaki Fark

Ağırlıklı ve baskı yelekleri, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ve otizmi olan çocuklar için alternatif tedavi önerebilir. Bununla birlikte, bu terapötik giysilerin herhangi birinin gerçek etkinliğini derecelendirmek için yeterli klinik kanıt yoktur. Ekstra ağırlıkla donatılmış her iki yelek de derin bir basınçla dokunma uyarımı veya DPTS sağlar. Bir basınç yeleği ayrıca fazladan basınç eklemek için rahatça oturur. Alternatif terapi olarak ağırlıklı ve baskı yeleklerini kullanmadan önce doktorunuza danışın.

DPTS Temelleri

Otistik ve DEHB olan çocuklarla çalışan terapistler, DPTS'yi terapötik bir araç olarak kullanırlar. Çocuklar ağırlıklı ya da baskı yeleği giydiğinde, bazı kişiler daha az endişe duyuyor ve Mayıs 2008 tarihli “Science Daily” sayısındaki bilgilere göre daha az zararlı davranış sergiliyorlar. Bu hastalıkları olan çocuklar genel popülasyonun duyusal entegrasyon yeteneğinden yoksun. Bu, her saniye duyularımız tarafından toplanan büyük miktarda bilgiyi organize etmenin daha zor olduğu anlamına gelir. Yeleklerin basınç ve ağırlığının duyusal entegrasyon kabiliyetini arttırmaya yardımcı olduğu iddia edilmektedir.

Mesleki Terapistler ve Ağırlıklı Yelek

Mesleki terapistlerin, seanslar sırasında çocuklarla ağırlıklı yelek kullanan daha fazla deneyim ve ileri dereceye sahip olma olasılıkları daha yüksektir. Mercy Koleji'nden yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre ve 2004'te “Pediatride Fiziksel ve Mesleki Terapi” dergisinde yayımlanan raporda. 250'den fazla anketten elde edilen verileri analiz ettikten sonra, araştırmacılar meslek terapistlerinin yeleklerin çocukların kalmasına yardımcı olmak için en etkili olduğunu düşündüklerini görev başında, oturmaya devam et ve dikkat süresini arttır.

Vaka Çalışması

2006’dan önce, New Orleans Üniversitesi’nden Eğitim Kaynakları Bilgi Merkezi’ndeki tek denekli bir çalışmada, hiçbir çalışma ağırlıklı yelekleri baskıya benzetmedi. "Araştırmacılar, sınıfında 4 yaşından büyük bir çocuğu, yeleğin her birinde duyusal işlem bozukluğu olan çocuklar için özel bir okulda gözlemledi. Sonuçlar, ne yeleğin dikkat süresinin arttığını, ne de sallanma, kılavuz çekme ve püskürme gibi kendi uyarıcı davranışlarını azaltmadığını göstermektedir. Araştırmacılar ağırlıklı bir yeleği ve bir basınç yeleğini eşit derecede etkisiz bulmuş ve bu yeleği etkili bir tedavi seçeneği olarak önermeden önce daha fazla araştırma önermişlerdir.

“Otizm ve Gelişme Bozuklukları Dergisi” Ağustos 2009 sayısında yayınlanan Vanderbilt Üniversitesi'nden yapılan bir araştırmaya göre, davranış göstergelerinde iyileşme yok. Araştırmacılar, ağırlıklı bir yelek olan ve olmayan bir okul öncesi sanat etkinliği yaparken genç bir çocuğu gelişimsel gecikmelerle muayene ettiler. Veriler, çocuğun baskı yeleği olsun ya da olmasın davranışlarında bir gelişme olmadığını gösteriyor. Bunun yerine, problem davranışta bir artış gözlendi. Araştırmacılar çalışmalarının sınırlarını kabul eder ve basınçlı yeleklerin etkinliği konusunda daha fazla araştırma yapılmasını önerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com