|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Şeker Kamışında Ne Tür Bir Şeker Var?

Şeker kamışı, dünyadaki birincil tarımsal şeker kaynağıdır. Şeker kamışı bitkisinin sapı, çeşitli şeker ürünlerine rafine edilmiş yüksek konsantrasyonda sakaroz içerir. Mısır İhracat Araştırmaları ve Araştırma Merkezi'ne göre, 2008-2009 döneminde küresel şeker üretiminin yaklaşık 350 milyar lira olduğu tahmin edildi. İthalat.

Şeker Kamışından Şeker Hasatı

Şeker kamışı bitkisi, Saccharum officinarum, dünyadaki tropik ortamlarda yetişen çok çeşitli çimlerdir. Bitkinin yaprakları güneşten enerji emer ve karbondioksit ve sudan sükroz üretir. Bitkinin sapı, şekeri izole etmek ve saflaştırmak için toplanır ve işlenir. Şeker kamışı işleme, beyaz ve kahverengi toz şeker, sıvı sakaroz, sıvı invert şeker ve melas gibi çeşitli sakaroz ürünleri verir. Bu ürünlerdeki temel farklılıklar safsızlıkların seviyesi ve sükrozun sıvı mı yoksa kristalin mi olduğu -

Gıdada Sükroz

Tatlı bir dişiniz olmasa bile, sükroz muhtemelen önemli diyetinizin bileşeni. Süt ürünleri, tahıllar, unlu mamüller ve diğer işlenmiş gıdalar, çoğu sükroz olarak ilave şeker içerir. NHANES 2007-2008 ulusal beslenme araştırmasına göre, Amerikalılar ortalama olarak günlük yarım bardak şeker tüketiyor. Bu, her gün diyetinizde yaklaşık 385 kaloriye eşittir.

Sakkaroz Sindirim

Sakkaroz bir disakkarittir, yani birbirine bağlı iki şeker molekülünden oluşur. Glikoz ve fruktoz, sakarozu oluşturan basit şekerlerdir. Sükrozun bileşen şekerlerine parçalanması, mide asidinin etkisiyle midenizde başlar. Bununla birlikte, sükrozun sindiriminin çoğu ince bağırsakta meydana gelir. Buradaki hücreler, glikoz ve fruktoz arasındaki kimyasal bağı kopartan enzim sükrazı üretir. Bu bağ koptuğunda serbest fruktoz ve glukoz molekülleri kan dolaşımınıza emilir.

Sakroz Metabolizması

Vücudunuz şeker kamışı türevli sakarozdan gelen glikoz ve fruktozu farklı şekilde metabolize eder. Hücreleriniz enerji üretimi için birincil yakıt olarak glikoz kullanır. İki farklı hücresel işlem, glukozdan enerji üretir. Aerobik glukoz metabolizması oksijen gerektirir ve vücudunuzun enerji üretmek için sahip olduğu en etkili mekanizmadır. Anaerobik glukoz metabolizması oksijen olmadan gerçekleşir ancak aerobik metabolizmadan daha az enerji üretir. Enerji üretimi için hemen ihtiyaç duyulmayan glikoz, karaciğerinizde ve kaslarınızda depolanır veya yağa dönüştürülür. Vücudunuz doğrudan fruktoz kullanamaz. Karaciğeriniz önce, gerekirse enerji üretimi için kimyasal işleme giren metabolik ara fruktoz-1-fosfata dönüştürmelidir. Vücudunuzun enerji ihtiyacı karşılanırsa, fruktoz-1-fosfat, yağ üretimi için yönlendirilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır