|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Diyabet için Gıda Kısıtlamaları

25 milyondan fazla Amerikalı diyabetten muzdarip, her gün yeni vakalar teşhis ediliyor, Amerikan Diyabet Derneği'ne not veriyor. Diyabet vücudunuzun kanınızdaki glikozu düzenleyen bir protein hormonu olan insülini etkin bir şekilde kullanma veya üretme yeteneğini etkiler. Diyabet belirtileri sık idrara çıkma, enfeksiyon, aşırı açlık, olağandışı susuzluk ve morluk veya kesiklerin yavaş iyileşmesini içerir. Olumsuz diyabetik yiyecekleri dışlamak için diyetinizi ayarlamak semptomlarınızı azaltabilir ve durumunuzu iyileştirebilir.

Doymuş Yağ

Normalde "kötü" yağlar olarak kabul edilen doymuş yağlar, kolesterolünüzü yükseltmek ve felç veya kalp için risk almakla ilişkilidir. saldırı, ADA notları. Diyabetik bir hasta olarak doymuş yağlardan da kaçınmalısınız, çünkü kalp hastalığı ve buna bağlı kardiyovasküler durumlar açısından risk altındasınızdır. Doymuş yağlar genellikle yüksek yağlı süt ürünlerinde, yağlı kırmızı etlerde ve çeşitli derin yağda kızartılmış yiyeceklerde bulunur. Bu dana karaciğer, tam yağlı süt, domuz yağı, dondurma, işlenmiş atıştırmalıklar, krema sosları, tatlı yiyecekler ve yüksek yağlı peynirleri içerir. En iyi sonucu almak için, kötü yağları kanola yağı, zeytin yağı, balık ve fındıkta bulunan sağlıklı yağlarla değiştirin.

Nişastalı ve Nişastalı Yiyecekler

ADA'ya göre, nişastalı gıdaların miktarını sınırlandırmalı veya kısıtlamalısınız. Tüketiyorsun Mısır, bezelye, patates, beyaz pirinç ve beyaz makarna gibi nişastalı yiyecekler karbonhidratlarda yüksektir ve bu da hızla şekere dönüşebilir ve glikoz seviyenizi olumsuz yönde etkiler. Diğer nişastalı yiyecekler zengin buğday unu, mısır şurubu, şeker şurubu ve beyaz undur. Tam tahıl ekmeği, kahverengi pirinç, yabani pirinç, hecelenen, brokoli, pancar, yulaf ezmesi, enginar, patlıcan, bulgur, hardal yeşillikleri, hendek yeşili, darı, şalgam ve havuç gibi saçma sapan yiyecekleri günlük diyetinize ekleyin.> Basit Şekerler

Basit veya rafine şekerli yiyecek tüketiminizi azaltın veya sınırlandırın; Bu kan şekeri seviyenizi yükseltebilir ve tehlikeli diyabet komplikasyonlarına neden olabilir. ADA, yalnızca özel durumlarda toplam 45 ila 65 gram içeren küçük şekerli yiyecekleri tüketmenizi önerir. Bu yiyeceklerin örnekleri arasında karbonatlı şekerli içecekler, şekerleme, dondurma, konserve meyveler ve şeker eklenmiş diğer tatlılar yer almaktadır.

Alkollü İçecekler

Diyabetik sinir hasarı, yüksek tansiyon ya da kan basıncı yaşadıysanız, alkollü içeceklerden kaçının iyi kontrol edilmeyen diyabet. ADA, erkeklerin günde en fazla iki içki tüketmelerini tavsiye ederken, kadınlar birden fazla içmemelidir. Tüketim üzerine, alkollü içecekler kan şekeri seviyenizi etkileyerek baş dönmesine, baş ağrısına, nöbetlere ve terlemeye neden olabilir. Alkollü içecek tüketimi ve şeker hastalığınızla ilgili problemlerle karşılaşırsanız doktorunuzla konuşun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır