|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Tip 2 Diyabetin İlk Belirti ve Belirtileri

Yeni tip 2 diyabet tanısı konan birçok kişi, rahatsızlık genellikle belirgin semptomlar olmadan geliştiği için şaşırmaktadır. Tip 2 diyabet nedeniyle sürekli yüksek kan şekeri seviyeleri, hafif iştah ve susuzluk gibi erken belirtiler, sık idrara çıkma ve yorgunluk gibi, ince neden olabilir. Bununla birlikte, bu semptomlar kolayca gözden kaçabilir çünkü tipik olarak hafiftir ve yavaş yavaş gelişir. Bu nedenle, bazı insanlar için, tip 2 diyabetin bilinen en erken semptomları hastalığın komplikasyonları ile ilişkilidir. Örnekler arasında görme değişiklikleri, yavaş yara iyileşmesi ve ellerde ve ayaklarda uyuşma veya karıncalanma sayılabilir.

Artan Susuzluk ve İdrar Yapma

Artan susuzluk, Tip 2 diyabetin en yaygın semptomudur. Kan şekeri seviyeleri çok yükseldiğinde, fazla şekerin bir kısmı idrarın içine dökülür ve böbreklerin ilave su bırakmasına neden olur. Bu artan idrar üretimine ve sık idrara çıkma yol açar. Böbrekler boyunca su kaybı, ağız kuruluğuna neden olan susuzluğun artmasına neden olan dehidrasyona neden olur. Tanısı konmamış diyabeti olan insanlar, susuzluklarını gidermek için büyük miktarlarda içebilirler. Çok fazla şekerli içecek içmek sorunu daha da kötüleştiriyor.

Yorgunluk ve Artış Açlığı

Kan şekeri vücudun enerji üretmek için kullandığı birincil yakıt. Tip 2 diyabet ile, vücut dokuları normalde kan şekeri ememez. Bu da yakıt ve enerji eksikliklerini azaltıyor. Bu göz önüne alındığında, yorgunluğun - her zaman belirgin bir sebep olmadan yorgun hissetmenin - diyabet belirtisi olabileceği şaşırtıcı değildir. Yorgunluk uyuşukluktan ziyade zihinsel ve fiziksel enerji eksikliği gibi tanımlamaktadır. Vücuttaki enerji üretimi yetersizliği, açlığın artmasını ve yemek yemesini de uyarabilir. Her ne kadar nadir olsa da, tip 2 diyabetli bazı insanlar aynı veya daha fazla miktarda yiyeceğe rağmen, hastalığın erken bir belirtisi olarak kilo kaybı yaşarlar.

Maya Enfeksiyonları ve Yavaş İyileşme

Yüksek kan şekeri seviyeleri bozuluyor Tip 2 diyabet hastalarını maya enfeksiyonlarına karşı daha duyarlı hale getirebilen bağışıklık sisteminin normal işlevi. Bu nedenle, genital bölgeyi içeren kaşıntı, özellikle kadınlarda, diyabetin erken bir belirtisi olabilir. Cinsel organlardaki ve /veya üst uyluklardaki döküntü, diyabetle ilişkili bir maya enfeksiyonuna da işaret edebilir. Ek olarak, uzun zamandır tanı konmamış diyabet yara iyileşmesini engellemektedir. Bu yüzden yavaş iyileşen yaralar aynı zamanda tip 2 diyabetin bir işareti olabilir.

Bulanık Görme ve Uyuşukluk veya Karıncalanma

Gözler, tip 2 diyabet nedeniyle yüksek kan şekeri nedeniyle oluşan değişikliklere karşı hassastır. Erken aşamalarda, insanlar gözün odak merceklerindeki değişiklikler nedeniyle yakınlık veya bulanık görme hissedebilirler. Kalıcı olarak yüksek kan şekeri seviyeleri aynı zamanda zamanla sinirlere de zarar verir. Tip 2 diyabeti yıllarca teşhis edilmeyen kişiler, hastalığın ilk göze çarpan semptomu olarak ellerde ve ayaklarda uyuşma veya karıncalanma hissedebilir. Dokunma ve sıcaklığa karşı duyarlılık da azaltılabilir.

Ne Zaman Tıbbi Bakım Aranmalı

Diyabetin olası erken belirti ve semptomlarını göz ardı etmemek önemlidir, çünkü hastalık vücudunuzda kalıcı bir hasara neden olabilir Kendini çok hasta hissetmiyorum. Tip 2 diyabeti gösteren herhangi bir belirti veya semptomunuz varsa, özellikle fazla kiloluysanız, hastalığa yakın aile üyeleriniz varsa veya hamilelikle ilişkili diyabet geçirmişseniz, doktorunuzla konuşun. Şaşırtma, huzursuzluk, düşük ateş, halsizlik, bacak krampları, derin enerji eksikliği, bulantı, kusma veya karnınızda şişlikle birlikte aşırı susuzluk veya ağız kuruluğu yaşıyorsanız acil tıbbi yardım alın. Bunlar, hiperosmolar hiperglisemik nonketotik sendrom veya HHNS olarak adlandırılan ciddi bir diyabetle ilişkili durumun belirtileri olabilir. Durum, hemen tedavi edilmezse nöbet, koma ve ölüme yol açabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]