| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sitrik Asit, Askorbik Asit ve Sorbik Asit Arasındaki Fark

Bir asit, pH değeri 7'den az olan kimyasal bir bileşiktir. Güçlü asitler, 0 ile 4 arasında bir pH'a sahipken, zayıf asitler, 4 ile 7 arasında bir pH'a sahiptir. Bir asit, bir baz olarak adlandırılan bir alkali bileşiğe bir hidrojen verecek. Asitler genellikle ekşi ve aşınmış metalleri tadabilir. Sitrik, askorbik ve sorbik asitlerin hepsi aynı geniş kategoriye girip birçok benzerliği paylaşırken, aynı zamanda kendine özgü özellik ve özelliklere de sahiptirler. Sitrik ve asorbik asitlerin her ikisi de vücudumuzun biyokimyasal işlemlerinde önemli bir rol oynar ve sağlıklı bir diyetin bir parçasıdır. Sitrik ve sorbik asitler ticari olarak koruyucu olarak kullanılırlar.

Kimyasal Yapı

Sitrik asit, bir trikarboksilik asittir ve zayıf bir organik asit olarak sınıflandırılır. Askorbik asit, bir karboksilik asit olarak kabul edilir. Iowa Eyalet Üniversitesi'nden Dr. Murli Dharmadhikari'ye göre, sorbik asit, oldukça reaktif olan düz zincirli bir doymamış yağ asididir. Ticari kullanım için potasyum tuzu üretmek için genellikle potasyum ile reaksiyona girer.

Sitrik Asit

Adından da anlaşılacağı gibi sitrik asit, portakal, limon ve limon gibi turunçgillerde bulunan doğal bir bileşiktir. En ünlü biyolojik rolü sitrik asit döngüsündedir - birçok organizma için metabolizmanın ve enerji üretiminin önemli bir parçasıdır. Sitrik asit ayrıca bazı yiyecek ve içeceklerde doğal koruyucu olarak kullanılır ve çevreye zarar vermeyen bir temizlik ürünüdür.

Askorbik Asit

Portakal, ıspanak, domates ve çilek gibi birçok meyve ve sebze zengindir. askorbik asitte - daha iyi C vitamini olarak bilinir. Askorbik asit suda çözünür olduğundan, vücut bunu depolayamaz ve vitamin diyet kaynaklarından alınmalıdır. Askorbik asit, yara iyileşmesinde, kollajen üretiminde, kemik ve dişlerde destek sağlar. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, C vitamini eksikliği, hipertansiyon, inme ve safra kesesi hastalığı da dahil olmak üzere çok ciddi sonuçlar doğurabilir.

Sorbik Asit

Sorbik asit ilk olarak 1800'lerde üvez meyvelerinden izole edildi ve o zamandan beri ticari olarak üretilen gıdalarda ortak bir bileşen haline gelmiştir. Sorbik asit hem antimikrobiyal hem de antifungal özelliklere sahiptir - başka bir deyişle, bazı bakteri ve mantar türlerinin büyümesini inhibe eder. Sorbik asit, şarap imalathanelerinde sıklıkla kullanılır, çünkü tatlı şarapları bozacak organizmaların büyümesini önler.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com